Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels ambassadør til Ukraina, Joel Lion, tar imot israelske borgere ved grensen mot Moldova. (Foto: Twitter)

Israel hjalp syrere og libanesere med å rømme Ukraina

Både syrere og libanesere har fått hjelp av Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel har hjulpet innbyggere fra flere arabiske stater, som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser til, med å komme seg ut av Ukraina. Det opplyser det israelske utenriksdepartementet.

Rundt 100 israelere, de fleste israelske arabere, som studerer i Kharkiv i det østlige Ukraina nådde søndag grensen til Moldova etter en kjøretur på 24 timer. Gruppen ble der møtt av Israels ambassadør Joel Lion.

Noen av studentene spurte om de kunne ta med seg sine venner, inkludert innbyggere fra land som Israel ikke har noen relasjoner til, som Libanon og Syria, i tillegg til egyptere og palestinere fra Øst-Jerusalem, som har oppholdstillatelse i Israel. Det fikk de lov til.

– Vi har ikke noe problem med å hjelpe libanesere eller innbyggere fra andre arabiske land. De kan bli med på den israelske bussen, skal de ha fått beskjed om.

Det er ventet at de israelske studentene flyr tilbake til Israel mandag.

Det var rundt 8000 israelere i Ukraina da krigen brøt ut. Hvor mange som fortsatt befinner seg i det krigsherjede landet er ukjent. Ukraina har også en stor jødisk befolkning. Rundt 200.000 ukrainere har krav på statsborgerskap i Israel i henhold til Loven om tilbakevending. Flere tusen skal allerede ha meldt sin interesse om å flytte til Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart