Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

8000 israelere er fanget i krigsherjede Ukraina

Russiske styrker har inntatt Ukraina. Nå ber israleske myndigheter alle israelere om å rømme landet. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Ber israelere flykte til grenseovergangene i vest.

Det israelske utenriksdepartementet sier israelere som fortsatt befinner seg i Ukraina bør reise til en av grenseovergangene vest for landet, som følge av Russland invasjon av landet.

Departementet sier de har personale stasjonert ved grenseovergangen Medyka inn til Polen, Vysne Nemecke inn til Slovakia, Zahony inn til Ungarn og Siret inn til Romania. Det vil også komme personale til grenseoverngangen Palanca inn til Moldova.

Israel har i flere dager advart sine borgere om å forlate Ukraina, men det antas at det fortsatt er rundt 8000 israelere igjen i landet.

Minister for immigrasjon, Pnina Tamano-Shata, sier Israel er klar for å bistå Ukraina med humanitær bistand. Israel er også klar for å ta imot jødiske immigranter som nå vil flykte det krigsherjede landet.

Rundt 200.000 ukrainere har krav på statsborgerskap i Israel i henhold til Loven om tilbakevending. Israel vil tilby dem som flykter gratis overnatting og mat.

Mange jøder i Ukraina har også søkt tilflukt i deres lokale synagoge. Flere synagoger har satt opp sandsekker i vinduene for å beskytte seg.

– Det er rundt 20.000 jøder som ringer oss nå. Vi klargjør synagogen med å beskytte vinduene med sandsekker. Det er mange som ikke har noe sted å dra, sier rabbiner Mendel Moskovitz, som legger til:

– Vi trodde ikke at noe som dette kunne skje, sier han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart