Det israelske flyselskapet El Al slipper nå å fly lange omveier til og fra Asia. (Foto: Flash90)

Nytt land åpner luftrommet for Israel

- En historisk og viktig beslutning for israelske reisende, sier Israels utenriksminister Eli Cohen.

Israels utenriksminister Eli Cohen takker den omanske sultanen Haitham bin Tariq al-Said for å ha åpnet opp landets luftrom for israelske flyselskap. Dette vil medføre at flytiden mellom Israel og Asia kortes ned med to timer, skriver avisen Jerusalem Post.

– Dette er en historisk og viktig beslutning for den israelske økonomien og for israelske reisende, sier utenriksminister Cohen i en uttalelse.

Han takker også Biden-administrasjonen i USA for å ha bidratt.

Oman har i likhet med flere andre arabiske land hatt luftrommet sitt stengt for israelske flyselskap, men etter at Israel signerte Abraham-avtalene med flere arabiske land har flere og flere land åpnet opp luftrommet sitt. Dermed slipper flyselskapene å fly lange omveier.

Spesielt vil dette gjøre reiser til India langt enklere enn i dag.

Sommeren 2022 åpnet Saudi-Arabia opp sitt luftrom for flygninger til og fra Israel. Men korridoren over Saudi-Arabia har ikke blitt fullt ut utnyttet, siden den også ville medføre flyvninger over Oman.

Men med Omans godkjenning er luftrommet mot østen nå åpnet helt opp og flyselskapene og ikke minst de reisende vil slippe omveier.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart