Iran og Saudi-Arabia. (Foto: Kagenmi, iStock)

Iran og Saudi-Arabia gjenopptar diplomatisk kontakt

Under forhandlinger i Kina skal Iran og Saudi-Arabia ha blitt enige om å gjenåpne sine ambassader.

De diplomatiske forbindelsene mellom Iran og Saudi-Arabia ble brutt i 2016, men nå er det fremforhandlet en avtale om å gjenoppta kontakten, melder nyhetsbyrået AP. Forhandlingene mellom Teheran og Riyadh har funnet sted i Kina, og blir sett på som en viktig markering av Kinas stadig sterkere rolle i Midtøsten.

Ifølge iranske TV er partene enige om at landenes utenriksministere skal møtes og at ambassader gjenåpnes i løpet av to måneder.

Torsdag 9. mars meldte Wall Street Journal at Saudi-Arabia har bedt USA om sikkerhetsgarantier og hjelp med å bygge et sivilt atomprogram som betingelser for å normalisere forbindelsen til Israel. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har det som et av sine fremste mål å få til en normaliseringsavtale med Riyadh. Ifølge avisen er amerikanske diplomater tungt involvert i samtaler for å få på plass en avtale.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart