Israelske turister på et feriested i Sinai i Egypt i april 2021. (Foto: Flash90)

Nå strømmer israelske turister hit

Usedvanlig mange israelere ferierer i nabolandet.

Nærmere 200.000 israelere vil feriere i Sinai i Egypt i forbindelse med den jødiske påskehøytiden, ifølge anslag fra israelske myndigheter.

Talsperson Ofer Lefler sier at antallet israelere som i år ferierer i Sinai er «usedvanlig høyt», skriver i24 News. Sinai er et populært reisemål for mange israelere da prisnivået er langt lavere enn i forhold til Israel.

Likevel har prisene på enkelte produkter steget kraftig den siste tiden. Israelske turister sier drosjesjåfører, restauranter og andre ber om å få betalt i den israelske valutaen shekels, på grunn av at den egyptiske valutaen stadig svekker seg som følge av Egypts økonomiske situasjon.

Ved å ta betalt i shekels har mange leverandører økt prisene betydelig. Ifølge noen turister som besøker den populære feriedestinasjonen jevnlig har prisen på enkelte tjenester nesten doblet seg siden i fjor.

For å reise til Sinai kan israelerne krysse landegrensen ved Eilat, men det siste året er det også opprettet direkteruter fra Israel til Sinai.

Generelt i april er det svært mange som reiser inn og ut av Israel. På Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv er det full kapasitet og nesten 80.000 passasjerer om dagen. Totalt er det anslått 2,2 millioner reisende inn og ut av Israel i løpet av april.

Israelske turister står i kø for å krysse grenseovergangen Taba fra Israel til Egypt i 2022. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart