Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nå kan israelere fly direkte hit

Fra og med april kan israelere fly direkte mellom Israel og Sharm el-Sheik i Egypt. (Foto: Wikipedia)
Israelere får tilgang på stadig flere direkteruter.

Israel og Egypt er blitt enige om å øke antallet direkteruter mellom landene. Nå åpnes det en rute mellom Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv og det egyptiske feriestedet Sharm el-Sheik, ifølge statsministerens kontor.

Den nye flyruten er ventet å starte opp allerede i april.

Avtalen kom i stand etter at landene klarte å bli enige om hvilke sikkerhetstiltak som var nødvendig for å kunne operere ruten.

Egypt og Sharm el-Sheik er et populært feriested for mange israelere. I dag krysser mange grensen ved Eilat og reiser gjennom Sinai. Med direkterute vil det bli langt enklere å besøke det populære feriestedet.

Israels statsminister Naftali Bennett møtte den egyptiske presidenten Abdel Fattah el-Sissi i nettopp Sharm el-Sheik i september i fjor. Det var det første møtet av denne typen mellom en israelsk og en egyptisk leder på over et tiår. Da startet diskusjonen om en direkterute til byen.

– Dette er et nok et skritt i å varme opp fredsavtalen mellom Israel og Egypt. Samarbeidet mellom våre to land øker på mange områder. Det tjener begge nasjoner, i tillegg til regional stabilitet, sier Bennett.

Israel og Egypt inngikk fredsavtale i 1979, den første mellom Israel og et arabisk land. Det ble likevel aldri noen varm fred mellom landene. Det er nå i ferd med å endre seg, spesielt etter at flere andre arabiske land de siste årene har normalisert forholdet til den jødiske staten.

Som følge av normaliseringen av forholdet mellom Israel og en rekke arabiske land har det også blitt opprettet en rekke nye direkteruter mellom landene. Det har blant annet ført til at titusenvis av israelere har reist til Dubai, et sted som tidligere var stengt for israelere.

I oktober i fjor ble det besluttet at EgyptAir, Egypts nasjonale flyselskap, også skulle fly direkte mellom Kairo og Tel Aviv. Det har vært en flyrute mellom Kario og Tel Aviv helt siden 1980-tallet, som en del av fredsavtalen, men tidligere var denne ruten «hemmelig»:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart