Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– India må stanse import av iransk olje

Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
USAs utenriksminister Hillary Clinton krever at India importerer mindre olje fra Iran, for at amerikanerne skal lempe på sanksjonene mot New Dehli.

Mandag skal USAs utenriksminister Hillary Clinton i møter med Indias statsminister Manmohan Singh i Kalkuta, for å drøfte landets import av olje fra Iran. Clinton sa under en pressekonferanse tidligere på dagen at hun krever at inderne importerer mindre olje fra Teheran, for at amerikanerne skal lette sine sanksjoner mot New Dehli. India er under sanksjoner på grunn av at de er et land som fortsatt driver oljehandel med Iran, opplyser Jerusalem Post.

Iran er Indias nest største oljeleverandør etter Saudi Arabia. Myndighetene i New Dehli har til nå greid å kutte importen av iransk olje med 15-20 prosent, men frykter at de kan bli for avhengig av Saudi Arabia som leverandør dersom de bryter med Teheran.

– Dersom det ikke hadde vært mulig for India å gå inn i markedet for å få tilfredsstilt sine behov, ville vi forstått det. Men vi tror det er tilstrekkelig med olje tilgjengelig, så det finnes måter for India å fortsatt få sine energibehov dekket, forklarte Clinton.

Hun understreket at Saudi Arabia, Irak og andre land har økt produksjonen, for å dekke de tapte energiressursene som sanksjonene mot Iran innebærer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart