Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Vi har et fantastisk forhold til India

Benjamin Netanyahu blir tatt imot av Indias statsminister Narendra Modi. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu blir tatt hjertelig imot av Indias statsminister Narendra Modi. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu har med seg en rekordstor delegasjon på tur.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Søndag 14. januar landet Israels statsminister Benjamin Netanyahu i New Dehli. Det var starten på et femdagers historisk besøk i India. I løpet av besøket skal Netanyahu blant annet møte Indias statsminister Narendra Modi og andre indiske ledere, skriver den israelske avisen Times of Israel.

– Velkommen til India, min venn statsminister Benjamin Netanyahu. Ditt besøk er historisk og spesielt. Besøket vil styrke de tette båndene mellom våre land, skriver Indias statsminister Narendra Modi på Twitter-kanalen sin.

Sammen med sin kone Sara har den israelske statsministeren med seg en delegasjon på 130 personer til India. Aldri tidligere har en israelsk statsminister hatt med seg en så stor delegasjon på utenlandsreise. Målet er å styrke handelen og de diplomatiske og båndene mellom landene.

– Dette er starten på en ny æra i det fantastiske forholdet mellom India og Israel. Det startet med det historiske besøket til statsminister Modi i Israel, som skapte en stor entusiasme. Den entusiasmen fortsetter med mitt besøk her […]. Det vil knytte våre samfunn tettere sammen og vil føre til vekst, fred og framgang for begge våre folk, forteller Netanyahu.

India importerer militærutstyr fra Israel for i snitt åtte milliarder kroner årlig, men nylig ble en missilavtale verdt fire milliarder kroner avlyst. India ønsker å utvikle egne våpen. Den israelske delegasjonen håper å redde kontrakten i løpet av besøket. India er en viktig kunde for Israels våpenindustri.

– Jeg håper at dette besøket kan løse denne problemstillingen. Jeg tror det er gode sjanser for at vi kan finne en rettferdig løsning, sier Netanyahu i et intervju med India Today, som ble publisert mandag.

I løpet av det fem dager lange besøket skal Netanyahu blant annet besøke tre indiske byer. Det vil bli signert flere handelsavtaler mellom de to landene. Det skal også jobbes for å få til en avtale som vil gjøre det lettere for Indias filmindustri, kjent som Bollywood, å kunne produsere filmer i Israel.

Besøket i India er det første fra en israelsk statsminister side 2003.

Netanyahu viser sin respekt ved minnesmerket til Mahatma Gandhi i Indias hovedstad New Dehli. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Netanyahu viser sin respekt ved minnesmerket til Mahatma Gandhi i Indias hovedstad New Dehli. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart