Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Frykter coronaviruset har kommet til Israel

Her blir en kinesisk arbeider mistenkt for å være smittet av coronaviruset fraktet til Barzilai-sykehuset. (Foto: Skjermdump)
Flere personer er lagt i isolat etter frykt for at de er smittet av det dødelige viruset.

En kinesisk arbeider som jobber i Israel er innlagt på Barzilai-sykehuset og satt i full karantene, i frykt for at han er smittet av det nye og dødelige influensalignende viruset som har spredt seg fra Kina. Coronaviruset har så langt tatt livet av 76 personer i Kina og smittet over 2500. Viruset har også spredt seg til flere andre steder i verden, skriver nettavisen Times of Israel.

Chezy Levy, medisinsk direktør ved Barzilai medisinske senter, sier det ikke er bekreftet at pasienten har coronaviruset og ber israelerne om å unngå panikk. Han sier medisinsk personell tar alle nødvendige forholdsregler.

Også en israelsk kvinne i 60-årene, som nylig kom hjem fra et besøk til Kina, er lagt inn på sykehus og satt i total isolasjon på grunn av bekymring for at hun er smittet av viruset. Heller ikke hos henne er viruset blitt påvist.

I tillegg til de to siste pasientene har også fire andre personer vært inne til behandling på israelske sykehus mistenkt for å ha pådratt seg sykdommen, men etter tester viste det seg at ingen av de fire var smittet av viruset.

Helsedepartementet i Israel fraråder israelere å reise til Kina med mindre det er nødvendig. Det israelske flyselskapet El Al, som flyr direkte til Beijing og Hong Kong, tilbyr alle sine kunder gratis ombooking de neste to ukene.

Fra og med mandag 27. januar ble alle organiserte turer fra Kina til Israel avlyst, men kinesere kan fremdeles besøke Israel som enkeltpersoner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart