Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Asiatisk land åpner ambassade i Israel etter 57 år

Vivian Balakrishnan (t.v.) og Yair Lapid utenfor Utenriksdepartementet i Jerusalem 21. mars 2022. (Foto: GPO)
- Nok et bevis på det gode og unike samarbeidet mellom våre land, sier Israels utenriksminister.

Singapore skal for første gang åpne ambassade i Israel. Det kunngjorde landets utenriksminister Vivian Balakrishnan, da han møtte Israels utenriksminister Yair Lapid i Israel 21. mars, skriver Jerusalem Post.

De to landene har hatt diplomatiske relasjoner siden 1965 og har utviklet tette sikkerhets- og forretningsbånd. Men det er først nå, etter 57 år med relasjoner, at landet etablerer en ambassade i Israel.

– Jeg er glad for Singapore sin beslutning om å åpne en ambassade i Israel for første gang siden etableringen av relasjoner. Dette er nok et bevis på det gode og unike samarbeidet mellom våre land, sier Lapid.

Selv om Singapore og Israel har hatt et tett forhold i flere tiår, har ikke forholdet vært så offentlig. Årsaken er at Singapore er nabo med store muslimske land som Malaysia og Indonesia. Det er også en betydelig andel av befolkningen i Singapore som er muslimer.

Nå er tonen blitt en annen. Nå skryter Singapore åpent om sitt forhold til Israel. Abraham-avtalen fra 2020, hvor fire arabiske land etablerte diplomatiske bånd til Israel, har gjort det lettere for land som tidligere fryktet muslimske reaksjoner å ha åpne bånd til den jødiske staten.

I tillegg til at Abraham-avtalen gjorde at Israel normaliserte forholdet til De forente arabiske Emirater, Bahrain, Sudan og Marokko, så har avtalen også ført til et bedre forhold til Egypt, Jordan og Tyrkia.

Israel på sin side har hatt en ambassade i Singapore siden 1968.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart