Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har sendt redningspersonell til Tyrkia

Israelsk redningspersonell øver på å redde mennesker ut av ruinene etter et jordskjelv i desember 2019. (Foto: Flash90)
Israel tilbyr Tyrkia hjelp etter et kraftig jordskjelv.

Israel har tilbudt seg å sende redningsteam til Tyrkia for å hjelpe og lete etter overlevende etter det dødelige jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria natt til mandag, skriver Jerusalem Post. Minst 2700 mennesker er drept og flere tusen er skadet. Mange er fortsatt savnet i ruinene.

Tyrkia skal ha takket ja til tilbudet fra Israel.

Forsvarsminister Yoav Gallant har allerede instruert forsvaret og forsvarsdepartementet til å gjøre redningspersonell klar til oppdrag.

Mandag kveld er redningspersonellet på på vei til Tyrkia. Rundt 150 redningsmannskap og medisinske eksperter reiser til katastrofeområdet. Det er også planlagt å sende personell og utstyr til å drive feltsykehus.

Israelsk redningspersonell har bidratt i redningsarbeidet etter jordskjelv og andre katastrofer verden over. Israel har ved flere anledninger vært det første landet til å sende redningspersonell til katastrofeområder.

Utenriksminister Eli Cohen sender kondolanser til det tyrkiske folk.

– På vegne av staten Israel vil jeg uttrykke mine dypeste kondolanser til det tyrkiske folk etter det alvorlige jordskjelvet, sier utenriksministeren.

Også Israels president Isaac Herzog og andre har sendt kondolanser.

I tillegg til redningspersonell fra det israelske forsvaret klargjør også frivillige israelske organisasjoner seg på å sende hjelp til Tyrkia.

Israel har også tilbudt å sende nødhjelp til nabolandet Syria.

Jordskjelvet mellom Tyrkia og Syria ble også følt i Israel, men skal ikke ha forårsaket skader. Hendelsen er likevel en påminnelse om faren for jordskjelv i området. Også Israel har vært rammet av kraftige jordskjelv og ifølge eksperter er det bare et spørsmål om tid før det skjer igjen.

Israel ligger langs den geologisk aktive syrisk-afrikansk rift, en sprekk i jordskorpen som går gjennom Jordandalen. Denne er en del av Riftdalen, som går fra det nordlige Syria og helt ned til Mosambik. Beliggenheten langs denne riften gjør at området er utsatt for jordskjelv.

Det er anslått at et større jordskjelv i Israel vil kunne forårsake 7000 dødsfall og nesten 150.000 skadde. I tillegg kan 320.000 boliger bli skadet og 170.000 mennesker bli gjort hjemløse. Israel gjennomfører stadig øvelser for å være forberedt på et større jordskjelv.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart