Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Iran kartlegger jøder i utlandet for å drepe dem dersom Israel angriper

Catherine Perez-Shakdam intervjuer Ebrahim Raisi da hun jobbet for Russia Today. (Skjermdump fra RT, via TJC)
Catherine Perez-Shakdam (41) forteller fra innsiden av det iranske regimet.

Iran har kartlagt jøder i diasporaen for en drapskampanje som de kan starte dersom Israel angriper landets atomanlegg, forteller en fransk-jødisk kvinne som tidligere har hatt møter med toppledere i Iran.

Catherine Perez-Shakdam (41) var tidligere gift med en mann fra Jemen, og arbeidet for iranske og russiske medier. På grunn av sitt nettverk fikk hun møte flere iranske ledere, inkludert aytollah Khameini og øverstkommanderende for revolusjonsgarden Qassam Suleimani.

De siste årene har Perez-Shakdam snudd i sitt syn på Iran, og mange andre spørsmål. Nå hevder hun at tilnærmingen til iranerne var en form for infiltrasjon. Hun forteller til The Jewish Chronicle at iranerne har et program for å identifisere viktige jødiske ledere og «kartlegge hvor de bor med sine familier for å ramme dem». Hensikten var å kunne drepe dem dersom Iran skulle bli angrepet.

Shakdam fikk høre om denne kartleggingen i 2017, fra Nader Talebzadeh, en iransk filmskaper som kalles «Irans Goebbels».

– Talebzadeh sa at alle jøder i virkeligheten er sionister, også de som hevder at de ikke er det, så de må bli rammet, og til slutt ødelagt. Det var veldig klart at han snakket om å myrde jøder, sier Perez-Shakdam.

«Jeg spurte: ‘Når du snakker om å ramme og angripe, hva mener du da?’ Og svaret [fra Talebzadeh ] var direkte: ‘drepe folk. Slik de så det, ville drap på jøder gjør det lettere å avskrekke Israel fra å angripe Iran, eller om de gjorde det, la jøder betale prisen.»

Irans dødelige planer rammer ikke bare jøder, men også pro-israelske ledere. I 2017 ble en pakistansk mann, på oppdrag for Iran, dømt for spionasje på Reinhold Robbe, en pro-israelsk sosialdemokratisk parlamentsmedlem i Tyskland. I 2016 ble en iransk agent stanset i hagen til en sentral person i en pro-israelsk organisasjon i Norge, meldte TV2 i januar 2020. Ifølge TV2 tilhørte etterretningsagenten den iranske Quds-styrken, som er den iranske revolusjonsgardens spesialavdeling. Denne styrken ble ledet av general Qasem Soleimani, inntil han ble drept i et amerikansk droneangrep i januar 2020.

I november 2022 fortalte MI5s direktørgeneral Ken McCallum at ti iranske drapsplaner hadde blitt avverget i Storbritannia i løpet av det siste året. Han sa ikke om målene for de iranske operasjonene var jøder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart