Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

PST stanset iransk agent i hagen til sentral person i et pro-israelsk miljø

En sentral person i et pro-israelsk miljø i Norge opplevde å få en iransk agent i hagen sin. Søndag kveld fortalte mannen historien sin anonymt til TV2 Nyhetene. - Det er skremmende å tenke på, forteller han. (Foto: Skjermdump TV2)
- I verste fall var dette begynnelsen på et attentat, sier mannen til TV2.

TV2 meldte søndag kveld at politiets sikkerhetstjeneste (PST) stanset en iransk agent i hagen til en sentral person i en pro-israelsk organisasjon i Norge. Hendelsen skjedde for snart fire år siden, ifølge TV2 Nyhetene.

– Politiet ringte meg og sa at vi må snakke med deg. Snakke med deg med en gang. Vi kommer hjem til deg. Først et par måneder senere fikk jeg høre at Iran hadde vært på jakt etter meg, sier mannen i intervjuet med TV 2.

TV2 skriver at mannen ønsker å være anonym av hensyn til familien.

– En ting er hva enkeltpersoner i Norge kan si og true med, som jeg også har opplevd. Men her var det snakk om en av verdens farligste etterretningsorganisasjoner, forteller han om hendelsen.

Ifølge TV2 tilhørte etterretningsagenten den iranske Quds-styrken, som er den iranske revolusjonsgardens spesialavdeling. Denne styrken ble ledet av general Qasem Soleimani, inntil han ble drept i et amerikansk droneangrep.

Det var i april 2016 at etteretningsagenten landet på Gardermoen. Det han ikke visste var at PST spanet på ham. De skal ha fulgt hvert eneste skritt han tok her i Norge. Da den iranske agenten gikk inn i hagen til personen i den pro-israelske organisasjonen ble han stanset av spanerne fra PST.

På spørsmål fra TV2 om hva nordmannen tror motivet var, svarer han:

– I beste fall er de interessert i å samle informasjon. Eventuelt skremme norske stemmer til taushet. I verste fall var dette begynnelsen på det som må ha vært attentatforsøk for å fjerne en stemme for Israel, sier mannen.

Familiefaren sier livet har endret seg etter den dramatiske hendelsen.

– Det er skremmende å tenke på. Særlig når man vet at de har stått bak mange dødelige aksjoner, ikke bare i Iran. Dette er et regime som også dreper sine egne. Hundrevis er drept bare de siste ukene, sier han.

Hendelsen har han fram til nå bare fortalt om til sin aller nærmeste.

– Jeg har bare fortalt det til kona mi. Det ble en ny tilværelse der jeg hele tiden var mer på vakt. Det er også vanskelig at man lever med et press man ikke kan fortelle om selv til sine nærmeste venner. Innad i min egen organisasjon er dette ukjent, sier han avslutningsvis i intervjuet.

Etter at han ble avslørt av PST ble den iranske agenten sendt ut av Norge.

«Jeg kan bekrefte at det mannen forteller stemmer. PST hadde en god dialog med vedkommende og familien for å ivareta deres sikkerhet. Vi iverksatte forebyggende tiltak mot den mulige trussel-aktøren som forlot landet umiddelbart. Utover det ønsker jeg ikke å gå i detalj i saken», sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken til TV 2.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart