Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)
Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)

Rekordbesøk med turister i februar

232.000 turister besøkte Israel i februar. Aldri tidligere har så mange turister valgt å besøke landet i denne kalendermåneden, opplyser det israelske turismedepartementet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den regnfulle vinteren stanser ikke turistene til Israel. Til tross for en usedvanlig våt måned i februar, gikk besøkstallet forbi den tidligere rekorden fra februar 2010 med fire prosent. Antall turister er også høyere enn fjorårets besøkstall med seks prosent. I januar og februar 2012 er det registrert til sammen rundt 388.900 turister.

Antall nordmenn som reiste til Israel gikk ned med tre prosent i februar i år i forhold til februar i fjor. Til gjengjeld var det flere norske turister som dro i januar. Til sammen er det kun en forskjell på ti personer i forhold til besøket i fjoråret: fra 2583 tilreisende nordmenn i januar og februar 2011 til 2573 i januar og februar 2012.

– Den økte drivkraften i turisme til Israel er et resultat av fokusert og intensiv internasjonal markedsføringsaktivitet, til tross for regional uro og den kontinuerlige økonomiske krisen i Europa, sier turismeminister Stas Misezhnikov til Times of Israel. Turismedepartementet kommer til å fortsette sine markedsføringsaktivitet rundt om i verden, med vekt på markedene i Kina, India, Sør-Korea, Russland og Sør-Amerika.

Det amerikanske utenriksdepartementet ga mandag et sikkerhetsvarsel til amerikanske turister i Israel. Amerikanerne ble bedt om å være forsiktige og gjøre «de nødvendige sikringstiltak for å trygge sin sikkerhet når de reiser i denne regionen». Endringen kom etter opptrapping i rakettangrep fra Gaza.

Norge har ikke endret sitt reiseråd til hverken Israel eller de palestinske områdene siden i fjor. Rådet anbefaler reisende å ikke reise til grenseområdet mot Gaza-stripen, nemlig nærmere enn 40 kilometer unna grensen til Gaza, med mindre det er nødvendig. De fraråder også reisende fra å reise til Gaza.

Det gjenstår å se om de siste dagenes opptrapping av rakettangrep fra Gaza vil gi noen innvirkning på turismen i Israel.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart