Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Litauen vil ha israelsk gass

Myndighetene i Litauen har allerede bestilt tankskip til gass, slik som det norske skipet Iberica Knudsen (bildet), for å kunne bringe sine forsyninger fra Israel til Litauen fra og med 2014. (Foto: Paul Johnston)
Myndighetene i Litauen har allerede bestilt tankskip til gass, slik som det norske skipet Iberica Knudsen (bildet), for å kunne bringe sine forsyninger fra Israel til Litauen fra og med 2014. (Foto: Paul Johnston)
Allerede fra 2014 ønsker de litauske myndighetene å importere naturgass fra Israel. Samtidig fortsetter de to landene å styrke samarbeidet innenfor livsvitenskap.

– Vi har allerede bestilt tankskip med dette i tanke. På den måten vil vi kunne gjøre slutt på russiske Gazproms monopol på gassleveransen i Litauen. Vi venter bare på at Israel skal innlede eksporten av gass, sa økonomiminister Rimatas Zylius til Yedioth Aharonoth forrige uke.

Forholdet mellom de to landene har vært godt de siste årene, på tross av at regjeringen ønsker å etterforske jødiske Holocaust-overlevende som kjempet i motstandsbevegelsen under krigen.

– Litauen lengter etter å gjøre mer forretninger med Israel. Vi beundrer staten Israel, som er en av verdens mest avanserte land for nyoppstartede bedrifter og en verdensener på livsvitenskap, sa Zylius.

Livsvitenskap er forøvrig vitenskaper som forsker på levende organismer, som for eksempel biologi.

Israel og Litauen leder an
Da det gamle østblokk-landet forrige uke arrangerte en konferanse om livsvitenskap, var den israelske delegasjonen klart størst. Hele 120 av landets forretningsmenn og forskere var til stede under Life Sciences Baltic conference. Det israelske selskapet Bioforum hjalp til med å arrangere konferansen, mens Israels professor og Nobel-vinner Ada Yonath holdt foredrag. Bioteknologisk industri i Israel skal ha sikret seg en rekke avtaler i løpet av konferansen.

Sjef for arrangementet, Paulius Lukauskas, kalte Israel for det ledende landet når det gjelder «framgang innenfor livsvitenskapene».

– Israel og Litauen har en masse til felles. De har begge gjort ekstraordinære framskritt innenfor livsvitenskap. Titalls av selskaper og produsenter arbeider allerede sammen i felten. Og verden vil høre langt mer om dette samarbeidet, hevdet Lukauskas.

Handelen mellom Litauen og Israel har bare det siste året økt med over 50 prosent, mens gjensidig turisme har økt enda mer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart