Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Oppfordrer Israel-venner til å vise interesse for Israel-turer

Ingen flyselskaper vil foreløpig fly direkte fra Norge til Tel Aviv og Israel. (Foto: Philippe-Alexandre Pierre/Flickr)
Se MIFFs direktesendinger fra Israel i opptak. (Foto: Philippe-Alexandre Pierre/Flickr)
Økt interesse for reiser til Israel kan gi et bedre tilbud fra Norge.

Oslo og Lisboa er i dag de to eneste hovedstedene i Europa som ikke har en direkte flyforbindelse med Tel Aviv og Israel, ifølge den israelske ambassaden i Norge.

Nordmenn som ønsker å besøke Israel, må dermed legge ut på en lengre, og ofte mer komplisert reise. MIFF har kontaktet flere flyselskaper som opererer i Norge, men foreløpig ser ingen ut til å ha en direkterute mellom Norge og Israel på programmet.

– Tel Aviv er absolutt en interessant destinasjon som vi ser på fra Oslo, men som nok ikke kommer på rutekartet i 2017, opplyser Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, til Med Israel for fred.

Norwegian har i dag direkteruter til Israel fra både Sverige og Danmark, men fra Norge mener de det ikke er stort nok marked. I alle fall ikke for øyeblikket.

– For å kunne lansere en ny rute, er det avgjørende med et solid trafikkgrunnlag i bunn, sier kommunikasjonssjefen, som kommer med en oppfordring til Israel-venner.

– I tillegg er det viktig med noe etterspørsel fra turoperatører, så det israelske miljøet og turarrangører må bare fortsette å vise interesse, forklarer Sandaker-Nielsen.

 

For lite etterspørsel etter Israel-reiser

Heller ikke konkurrenten SAS har planer om en rute mellom Norge og Israel. Tidligere fløy flyselskapet fra både København og Stockholm til Tel Aviv, men siden 2015 har ikke selskapet sendt noen fly i retning Israel.

– Vi erfarer at det er en svekket etterspørsel og ditto lønnsomhet på destinasjonen, hvilket er årsaken til at vi ikke opererer på strekningen nå, sier Knut-Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

På samme måte som Norwegian er også SAS i kontakt med reisebyråer og lodder stemningen for Israel-turer. Skulle de oppleve en økt interesse for reiser til Israel, kan det bli endringer i ruteprogrammet.

– Vurderinger skjer løpende og vi har en bra og kontinuerlig kontakt med representanter for det israelske turistdepartementet, men foreløpig er det ikke aktuelt med noen nye ruter mellom Skandinavia og Tel Aviv, forklarer Johansen.

Det israelske flyselskapet Arkia er de eneste som per dags dato tilbyr direkterute mellom Norge og Israel, men kun onsdager i sommermånedene juli og august.

 

Heller ikke reisebyråer satser på Israel

Heller ikke de store reiseoperatørene tilbyr reiser til Israel. I april åpnes Ramon internasjonale flyplass utenfor Eilat, med kapasitet på to millioner reisende årlig. Likevel har ingen norske turoperatører planer om å sende nordmenn til feriestedet.

– Så vidt meg bekjent har vi ikke planer om å legge det inn i programmet. Dersom det skulle vise seg at dette er noe mange nordmenn ønsker, så vil vi nok vurdere det. Det blir spennende å følge med på interessen, sier Nora Aspengren i Tui Norge.

Reisebyrået Ving hadde tidligere Israel i sitt program, men tok det av på grunn av sviktende interesse. De har foreløpig ingen planer om å gjenoppta Israel-reisene.

– Vi hadde det på programmet, men vi la ned trafikken på grunn av dårlig lønnsomhet. Det er litt for kaldt på vinteren for at det skal bli populært, og i sommersesongen konkurrer de med destinasjoner rundt Middelhavet. Israel er absolutt et spennende reisemål, men det er ikke noe som foreløpig ligger i planene hos Ving, opplyser Sophie Damsund, kommunikasjonsrådgiver for Ving Norge.

Det kristne reiseselskapet Plussreiser tilbyr ulike temareiser til Israel.

Badebyen Eilat ved Rødehavet er en yndet reisemål for mange turister. (Foto: Det israelske turistkontor)
Badebyen Eilat ved Rødehavet er et yndet reisemål for mange turister. (Foto: Det israelske turistkontor)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart