Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

1.750.000 turister har besøkt Israel i år

Deltakerne måtte stå opp klokken 4 på natta for å være tidlig nok oppe til å få med seg soloppgangen, men det var verdt det. (Foto: Nadia Fugleberg)
Deltakerne på MIFFs ungdomstur var noen av de 1,75 millioner som besøkte Israel mellom januar og juni. Her ser de soloppgangen fra Masada. (Foto: Nadia Fugleberg)
Turister strømmer til Israel i rekordstort antall. Legger norske flyselskap merke til utviklingen?

Som MIFF har omtalt tidligere er det i år rekordmange turister som besøker Israel. Allerede i februar ble det klart at dette kom til å bli et godt år for turistnæringen i Israel. Da tallene for april var klare ble det klart at turiststrømmen bare fortsatte.

Nå er tallene for årets seks første måneder offentliggjort. De viser at i løpet av månedene januar til og med juni har nesten 1,75 millioner mennesker besøkt Israel. Det er en økning på 26 prosent i forhold til i fjor, skriver avisen Ha’aretz.

Den største gruppen med turister kommer fra USA. Over 400.000 amerikanere har besøkt Israel så langt i år. Men det er nummer to på listen, russerne, som har den største økningen. Antallet russiske turister er opp 31 prosent så langt i år, over 160.000 i antall. Det er også en stor økning i kinesiske turister til Israel. Så langt i år har 61.000 kinesere tatt turen vestover. Turistnæringen i Israel har de siste årene satset spesielt på kinesiske turister. De bruker i snitt mer penger enn europeere.

Rekordmange turister kommer til tross for at den israelske valutaen shekel er på et rekordhøyt nivå. Det får både amerikanere, nordmenn og andre turister merke. For fire år siden kostet én shekel 1,5 norske kroner. Nå må du ut med nesten 2,4 norske kroner. Det er en prisøkning på hele 60 prosent bare i løpet av noen få år.

Turistminister Yariv Levin mener turiststrømmen viser at de har gjort ting riktig. Blant annet har de brukt en milliard kroner på å markedsføre Israel til turister. I tillegg har Israel blitt med i Open Skies-avtalen. Det har gjort det lettere for flyselskapene å operere i landet og gjort at blant andre Ryanair har opprettet flere ruter mellom Israel og Europa. Turismen har skapt inntekter på 22 milliarder kroner så langt i år.

Så får vi håpe norske turoperatører og flyselskap legger merke til interessen for Israel. Enn så lenge mener de det ikke er et marked for direktefly fra Norge.

Men i kulissene jobbes det nå aktivt for å få på plass en direkterute.

Ungdomsturen startet i Jerusalem. Mange var glad for å oppleve byen for første gang. (Foto: Nadia Fugleberg)
Jerusalem og Israel blir stadig mer populært for turister å besøke. (Foto: Nadia Fugleberg)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart