Milk & Honey Distillery i Tel Aviv har laget Israels aller første «single malt» whisky. Det lille destilleriet startet nylig salget av 100 flasker i en auksjon på internett. I tillegg skal de selge 291 flasker lokalt. Destilleriet omtaler whiskyen som en «eksperimentell» utgave av drikken. Whiskyen har stått lagret i tre år.
– Det er en stor etterspørsel etter produkter som er annerledes og fra andre steder og klima, sier Eitan Attir, selskapet administrerende direktør, til Yedioth Ahronoth.
Å drive et destilleri er ikke vanlig i Israel, hvor vinprodusenter dominerer markedet og har tiltrukket seg utenlandske kunder i flere tiår. De siste årene har også trenden med mikrobrobryggeri tatt av i Israel og blitt en stor suksess. Nå håper Milk & Honey at en global renessanse blant whiskeydrikkere skal være deres suksessoppskrift.
Selv om produksjon av whiskey er noe nytt i Israel, mener selskapet at naturen i landet har noen fordeler. Varmt og fuktig klima gjør at whiskyen modner raskere. Faktisk modnes den så mye som to og en halv ganger raskere enn den som produseres i Skottland. Selskapet opplyser om at whiskyen deres er kosher.
