Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Turoperatører sliter med å finne nok ledige hotellrom i Israel. Her fra hotellene lands stranden i Tel Aviv. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Turoperatører sliter med å finne nok ledige hotellrom. Her fra hotellene langs stranden i Tel Aviv. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)

Mangel på hotellrom i Israel

Turoperatører har måtte avlyse Israel-turer på grunn av mangel på overnatting.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Flere turoperatører melder om at de må avvise grupper som ønsker å reise til Israel neste år på grunn av mangel på hotellrom, skriver avisen Ha’aretz.

Turoperatørene melder om at det er spesielt i perioden fra april til juni, og på høsten, at det nå begynner å bli vanskelig å finne nok hotellovernattinger.

– Det er ikke sikkerhetssituasjonen som begrenser antallet turister til Israel, men snarere infrastrukturen, sier Yossi Fattal, som leder Incoming Tour Operators Association.

På grunn av den store etterspørselen etter hotell er prisene ventet å øke mellom 10 til 20 prosent neste år. Men det bremser ikke turismen.

– Faktisk ser vi at flere og flere grupper ønsker å melde seg på turer og er villige til å betale prisen, som for tiden er rekordhøy. Og disse prisene gjelder jo alle, både individuelle turister og grupper, sier Fattal.

– Vi må kjempe for hvert eneste hotellrom, legger han til.

Etterspørselen etter hotell er nå så stor at organisasjonen vurderer å leie inn cruiseskip som kan stå i havnen. Det kan øke kapasiteten med 2000 rom.

Som MIFF har skrevet tidligere er det i år rekordmange turister som besøker Israel. Nylig ble turist nummer tre million tatt imot av Benjamin Netanyahu.

Kanskje blir det slått nye rekorder neste år. Da fyller staten Israel 70 år og mange har planer om å besøke landet i forbindelse med jubileet. Alle rom er allerede utsolgt i forbindelse med neste års uavhengighetsdag, sier Fattal.

Amnon Ben David, direktør i Eshet Incoming Tours, forteller om en bestilling fra 150 amerikanere som ønsket å bo nord i Israel i mars. Han var tvunget til å splitte gruppen opp i flere kibbutzer i området, da det viste seg å være helt umulig å samle alle på én plass.

En annen bestilling på 480 brasilianere til neste høst måtte han avvise. De ønsket å bo i Tel Aviv og Jerusalem, men det nyttet ikke å finne overnatting.

– I fjor hadde jeg ingen problemer med å finne rom til grupper på denne størrelsen i noen av byene ti måneder i forveien, forklarer Ben David.

For turister som reiser alene er det ikke like store utfordringer med å finne et sted å sove, da de ofte bor på hospits eller gjennom tjenesten AirBnb.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart