Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tok imot turist nummer tre million

De rumenske turistene Mihai Georgescu (t.v.) og Ioana Isac fikk en overraskende start på Israel-ferien. De fikk en personlig omvisning i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu. Til høyre turistminister Yair Levin. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
De rumenske turistene Mihai Georgescu (t.v.) og Ioana Isac fikk en overraskende start på Israel-ferien. De fikk en personlig omvisning i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu. Til høyre turistminister Yair Levin. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Den historiske turisten fikk en noe overraskende start på Israel-ferien.

En intetanende turist fra Romania ble tirsdag historisk da hun ble turist nummer tre million til å besøke Israel i år. Rekordmange turister har i år besøkt Israel. Aldri tidligere har tre millioner besøkt landet i løpet av ett år.

31 år gamle Ioana Isac kom til Israel sammen med kjæresten Mihai Georgescu. De hadde tatt turen med flyselskapet Wizz Air fra București i Romania. Etter at de hadde passert gjennom sikkerhetskontrollen ble de tatt imot med ballonger, blomster og en rød løper. I enden av den røde løperen ventet turistminister Yariv Levin, skriver den israelske avisen Times of Israel.

– Det er en spesiell dag og en historisk milepæl at vi nå bryter barrieren på tre millioner turister. Så mange har aldri besøkt Israel før, forteller Levin.

Turistministeren ga Isac et bevis for å markere at nettopp hun var besøkende nummer tre million i år. Paret ble så fraktet til en ventende limousin for å nyte en oppgradert hotellsuite, et besøk til Dødehavet, en helikoptertur og middag med den anerkjente israelske kokken Nir Tzuk.

Første stopp var derimot Davids tårn i Jerusalem. Turistministeren beklaget overfor paret at guiden ikke hadde klart å komme, men han hadde fått tak i en erstatter. Det var ingen ringere enn statsminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu viste de svært overraskede turistene rundt i det eldgamle fortet, som kan dateres tilbake til perioden rundt Det andre tempelet.

I et intervju med Kanal 12 sier Isac at paret valgte ferie i Israel fordi de ønsket å reise et sted med sol og varme for å feire Georgescus bursdag. Hun sier opplevelsen av å være besøkende nummer tre million var fantastisk.

De siste årene har lavprisselskaper som Wizz Air og Ryanair satset på Israel. Norge er et av få land som per dags dato ikke har noen direkterute til Israel, men Norwegian sier til MIFF at de vurderer en rute mellom Oslo og Tel Aviv.

Turistminister Yair Levin tok imot besøkende nummer tre million på flyplassen. (Foto: Doron Barsky)
Turistminister Yair Levin tok imot besøkende nummer tre million på flyplassen. (Foto: Doron Barsky)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart