Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tall for januar og februar 2017 viser at rekordmange turister besøkte Israel. (Foto: Daphna Tal/Flickr)
Tall for januar og februar 2017 viser at rekordmange turister besøkte Israel. (Foto: Daphna Tal/Flickr)

Aldri før har så mange turister besøkt Israel

Israelsk turistbransje opplever gode tider. Stadig flere satser på Israel som reisemål.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig
  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). Arabiske stater har illustrert store deler av Israels historie på propaganda-frimerker. Når filatelisten Olav Vidar Landsverk kommenterer og korrigerer propagandaen, blir det en unik, spennende og lærerik reise fra britisk mandattid til i dag.

 

I løpet av årets to første måneder kom det 467.000 turister til Israel. Det er en økning på hele 25 prosent i forhold til i fjor. Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av årets to første måneder, ifølge en statistikk fra det israelske turistdepartementet. I februar alene kom det 234.000 turister til Israel. De aller fleste turistene ankom landet med fly. Hele 399.00 kom inn i Israel via en flyplass.

– Den positive trenden med rekordmange turister til Israel ser ut til å fortsette inn i 2017. Statistikken viser at den banebrytende markedsføringen vi har hatt gjennom turistdepartementet de siste årene, ser ut til å ha skapt en betydelig økning i antallet turister, forteller turistminister Yariv Levin i en pressemelding.

Det israelske turistdepartementet har de siste årene brukt titalls millioner kroner på å promotere Israel for kinesiske turister. Nå ser investeringen ut til å bære frukter. Fra 2015 til 2016 økte antallet kinesiske turister til Israel med 69 prosent, noe som innebærer at 79.268 kinesere i fjor besøkte Israel. Målet fremover er over 100.000 kinesiske turister. Det målet bør være oppnåelig nå som Kinas største private flyselskap, Hainan Airlines, har startet direkteruter mellom Kina og Israel.

– Vi vil fortsette å styrke Israels posisjon og promotere landet rundt omkring i verden som en attraktiv turistattraksjon for å sikre fortsatt vekst og styrke turistmarkedet i Israel, forklarer turistminister Levin.

Kinesiske turister bruker i snitt mye mer penger enn europeerne når de besøker Israel. Derfor har hotellene og andre i turistbransjen begynt å legge mer til rette for strømmen av kinesiske turister, skriver avisen Israel Hayom. Blant annet tilbyr de turistene kinesisk frokost og informasjonsbrosjyrer trykkes opp på kinesisk.

I begynnelsen av februar lanserte også det irske lavprisselskapet RyanAir en storsatsing på Israel. De har lagt opp til 19 ruter mellom europeiske byer og Israel. Den økende interessen for Israel er kanskje verdt å merke seg for norske flyselskap. Ingen av dem tilbyr i dag ruter mellom Norge og Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart