Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Det er en kraftig økning fra i fjor.
Strandliv i Tel Aviv er noe som frister både lokalbefolkningen og turister. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)

Turismen til Israel slår alle rekorder

2,1 millioner turister besøkte Israel i løpet av første halvår 2018.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I fjor kom det rekordmange turister til Israel. Ved utgangen av 2017 hadde 3,6 millioner turister vært innom landet. Men nå står fjorårets rekord for fall.

For allerede etter årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Til sammenligning var det 1,75 millioner turister på samme tid i fjor.

Det er først gang over to millioner turister besøker Israel i løpet av årets første halvår, ifølge tall publisert av det israelske turistdepartementet.

– Våre markedsføringskampanjer og de aktivitetene som vi står i spissen for i departementet, fører til stadig nye rekorder, sier turistminister Yariv Levin.

Økningen er på 19 prosent i forhold til samme periode i fjor og en økning på 26 prosent i forhold til første halvår av 2016. Turismen har bidratt med drøyt 27 milliarder kroner til den israelske økonomien fra januar til og med juni.

– Jeg er veldig glad for at vi nå nyter fruktene av det intensive arbeidet vårt. Denne vintersesongen vil vi også se en økning i antallet flygninger fra Europa til Eilat, med nye flyselskap som etablerer ruter, forteller Levin.

Fra og med 31. oktober kan du også oppleve hvorfor rekordmange besøker Israel. Da starter Norwegian med direkteflygninger mellom Oslo og Tel Aviv.

Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)
Turistminister Yariv Levin sier de har jobbet målrettet med å få flere turister til Israel. Det har lykkes. (Foto: Facebook)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart