Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)

Så mange nordmenn har besøkt Israel i år

Kraftig vekst i antallet turister fra Norge.

Tall fra israelske turistmyndigheter viser at rekordmange nordmenn har besøkt Israel i løpet av årets fire første måneder. Siden nyttår og fram til mai har 6400 nordmenn feriert i Israel. Det er en økning på 24 prosent i forhold til 2018 og en økning på hele 49 prosent i forhold til 2017. Hovedårsaken til økningen skyldes nok at Norwegian i november åpnet en direkterute.

For etter at nordmenn fikk muligheten til å fly direkte til Israel fra Oslo har antallet norske turister økt kraftig. I november 2018, den første måneden med direkterute, økte andelen norske turister med 40 prosent. I fjor besøkte 16.100 nordmenn Israel. Til sammenligning var det 13.800 turister i 2017.

Hvis den positive trenden fortsetter vil det i løpet av året komme over 20.000 turister fra Norge til Israel. Aldri tidligere har så mange norske turister besøkt den jødiske staten.

Totalt har 34.500 personer fra de nordiske landene – Norge, Sverige, Danmark og Finland – besøkt Israel så langt i år. Det er en vekst på fem prosent i forhold til 2018 og 34 prosent i forhold til 2017. Alle landene har en økning i antallet turister til Israel i år – utenom Sverige. 10.900 svensker har besøkt Israel så langt i år – mot 12.3000 i fjor. En nedgang på 11 prosent.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart