Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Så mange nordmenn har besøkt Israel i år

Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)
Kraftig vekst i antallet turister fra Norge.

Tall fra israelske turistmyndigheter viser at rekordmange nordmenn har besøkt Israel i løpet av årets fire første måneder. Siden nyttår og fram til mai har 6400 nordmenn feriert i Israel. Det er en økning på 24 prosent i forhold til 2018 og en økning på hele 49 prosent i forhold til 2017. Hovedårsaken til økningen skyldes nok at Norwegian i november åpnet en direkterute.

For etter at nordmenn fikk muligheten til å fly direkte til Israel fra Oslo har antallet norske turister økt kraftig. I november 2018, den første måneden med direkterute, økte andelen norske turister med 40 prosent. I fjor besøkte 16.100 nordmenn Israel. Til sammenligning var det 13.800 turister i 2017.

Hvis den positive trenden fortsetter vil det i løpet av året komme over 20.000 turister fra Norge til Israel. Aldri tidligere har så mange norske turister besøkt den jødiske staten.

Totalt har 34.500 personer fra de nordiske landene – Norge, Sverige, Danmark og Finland – besøkt Israel så langt i år. Det er en vekst på fem prosent i forhold til 2018 og 34 prosent i forhold til 2017. Alle landene har en økning i antallet turister til Israel i år – utenom Sverige. 10.900 svensker har besøkt Israel så langt i år – mot 12.3000 i fjor. En nedgang på 11 prosent.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart