Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Turistene ser ikke ut til å bli ønsket velkommen tilbake til Israel med det første. (Foto: Flickr)

– Planen om å åpne grensene igjen har gått i vasken

Det blir ingenting av planene om å åpne grensene igjen 1. august, ifølge kilde.

Høytstående israelske kilder sier at planene om å åpne grensene for turister til Israel igjen 1. august trolig har gått i vasken. Årsaken er kraftig økning i nye koronatilfeller i Israel de siste ukene, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Israel hadde planer om å gjenoppta flyreiser til utvalgte land fra 1. august. Utenriksdepartementet skal ha forhandlet med minst tolv land for å etablere en «koronavirus-fri sone», men denne planen ser nå ut til å bli utsatt. Bare i løpet av de siste 24 timene er det påvist 859 nye tilfeller av koronasmitte.

– Med en så høy infeksjonsrate kan Israel bare glemme å åpne for turisme igjen fra 1. august, sier en ikke-navngitt kilde i Utenriksdepartementet.

I begynnelsen av juni hadde Israel i underkant av 2000 aktive smittetilfeller. Ved utgangen av juni hadde dette økt til nesten 8000 tilfeller. Bare den siste uken er det påvist nesten 4000 nye smittetilfeller. Antallet øker dag til dag.

– Alt arbeidet som er blitt gjort så langt har gått i vasken. Israel var klare for å åpne sine grenser for minst tolv land, men dette er ikke lenger aktuelt, israelere er ikke lenger ønsket, sier den høytstående kilden til avisen.

Det er usikkert om nordmenn ville vært blant dem som ville slippe inn, men Erna Solberg har vært i dialog med Benjamin Netanyahu om temaet.

Nylig besluttet Den europeiske union at innbyggere fra 14 ulike land skulle kunne reise til EU igjen. Israel var ikke et av landene på listen. EU krever maks 16 tilfeller per 100.000 innbyggere. Per nå er Israel langt over det. Turismen til og fra Israel kan bare gjenopptas hvis Israel får ned smitten.

– På dette tidspunktet virker det å være langt unna. Det ser ikke ut til at det vil skje innen 1. august, sier kilden.

En annen kilde er derimot litt mer optimistisk. Kilden sier det er mulig at Israel kan signere bilaterale «åpne grenser»-avtaler med individuelle land, men da mest sannsynlig med land i nærheten som Hellas og Kypros.

Helt tomt i passkontrollen på Ben Gurion-lufthavn. (Foto: Airport Authority)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart