Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)

Erna i møte med Netanyahu om åpning av samfunnet

Flott eksempel på norsk-israelsk samarbeid.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Torsdag 7. mai deltok Norges statsminister Erna Solberg og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en videokonferanse sammen med noen få andre statsledere. Østerrike, Australia, Tsjekkia, Danmark, Hellas, Singapore, Israel og Norge utvekslet erfaringer med gjenåpning av samfunnet etter korona-stenging.

– Vi diskuterte også strategier for å slå ned nye smitteutbrudd, skoleåpninger, skritt for å gjenoppta handel og turisme mellom trygge land, teknikker for å spore smitte og økt vitenskapelig samarbeid, skriver Østerrikes kansler Sebastian Kurz på Twitter.

MIFF Danmark meldte 4. mai at Danmark var med i samarbeidsgruppen som Østerrike har satt i gang. Det er godt å se at også Norge nå er invitert med i dette samarbeidet.

Noen minutter etter at MIFF først meldte om denne saken, delte også Statsministerens kontor saken på Twitter: «Statsministeren deltok i dag på et video-møte med statsministre fra Østerrike, Danmark, Tsjekkia, Australia, Israel, Singapore og Hellas. Tema for samtalen var erfaringsutveksling om håndtering av korona-krisen.»

Kurz har tidligere gitt ære til Netanyahu for å ha advart tidlig mot koronaviruset.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz til Bild 20. mars.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart