Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Turister koser seg i feriebyen Eilat.

Israel planlegger å åpne for turister

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israelske myndigheter har en foreløpig plan om å åpne for utenlandske turister i april for første gang på over ett år, skriver Yedioth Ahronot.

Israel besluttet å stenge grensene for turister i begynnelsen av mars 2020, da koronapandemien begynte å spre seg for alvor. Siden har landet vært lukket for utenlandske turister. Nå kan grensene åpnes for turisme igjen.

Som MIFF har skrevet om, og som har fått internasjonal oppmerksomhet, er Israel verdensledende i vaksinasjonskappløpet. Ingen land i verden har vaksinert så stor andel av befolkningen på så kort tid. Det gjør at landet kan begynne å se fremover mot en mer normal hverdag igjen.

Helsedepartementet i Israel er i dialog med landets turistnæring om hvordan man trygt kan åpne opp landet for turisme. En gjenåpning av turismen er avhengig av fremdriften i vaksinasjonene og andre faktorer ved pandemien.

Det blir likevel visse restriksjoner på turismen når den gjenåpner igjen. Det vil i første omgang bare åpnes opp for turister fra land med lavt smittetrykk.

Turister vil også måtte fylle ut en helsedeklarasjon på Helsedepartementets nettside før de får godkjenning til å reise, de må ta en koronatest mindre enn 72 timer før flyturen, de må ha en spesiell helseforsikring og de må registrere en detaljert liste over steder de skal besøke i Israel i tilfelle de må i karantene. Alle bevegelser vil bli overvåket. Planen har foreløpig ikke blitt formelt godkjent.

Turismen er svært viktig for Israel og utgjør mange arbeidsplasser. Disse arbeidsplassene er også hardest rammet av koronapandemien. I 2019 var det rekordmange turister som besøkte Israel. De la igjen 58 millioner kroner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart