Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel planlegger å åpne for turister

Turister koser seg i feriebyen Eilat.

Israelske myndigheter har en foreløpig plan om å åpne for utenlandske turister i april for første gang på over ett år, skriver Yedioth Ahronot.

Israel besluttet å stenge grensene for turister i begynnelsen av mars 2020, da koronapandemien begynte å spre seg for alvor. Siden har landet vært lukket for utenlandske turister. Nå kan grensene åpnes for turisme igjen.

Som MIFF har skrevet om, og som har fått internasjonal oppmerksomhet, er Israel verdensledende i vaksinasjonskappløpet. Ingen land i verden har vaksinert så stor andel av befolkningen på så kort tid. Det gjør at landet kan begynne å se fremover mot en mer normal hverdag igjen.

Helsedepartementet i Israel er i dialog med landets turistnæring om hvordan man trygt kan åpne opp landet for turisme. En gjenåpning av turismen er avhengig av fremdriften i vaksinasjonene og andre faktorer ved pandemien.

Det blir likevel visse restriksjoner på turismen når den gjenåpner igjen. Det vil i første omgang bare åpnes opp for turister fra land med lavt smittetrykk.

Turister vil også måtte fylle ut en helsedeklarasjon på Helsedepartementets nettside før de får godkjenning til å reise, de må ta en koronatest mindre enn 72 timer før flyturen, de må ha en spesiell helseforsikring og de må registrere en detaljert liste over steder de skal besøke i Israel i tilfelle de må i karantene. Alle bevegelser vil bli overvåket. Planen har foreløpig ikke blitt formelt godkjent.

Turismen er svært viktig for Israel og utgjør mange arbeidsplasser. Disse arbeidsplassene er også hardest rammet av koronapandemien. I 2019 var det rekordmange turister som besøkte Israel. De la igjen 58 millioner kroner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart