Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det er ikke lenger trangt om plassen i ankomst- og avgangshallen på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Dette bildet er fra 6. september 2021. Nå skal det åpnes opp for internasjonale turister i Israel igjen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Jobber med å gjenåpne Israel for turister

Skal turister endelig få lov til å slippe inn i Israel?

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Turistdepartementet i Israel jobber med en plan om å tillate vaksinerte turister i landet fra og med november, skriver avisen Jerusalem Post.

En talsperson sier departementet jobber med å få liv i turismen igjen. Målet at å tillate utenlandske turister som er vaksinert med en vaksine godkjent av departementet og som har et godkjent koronapass i sitt eget hjemland.

I april, da koronapandemien var på tilbakegang i Israel og den tredje bølgen var ferdig, begynte turistdepartementet å legge en plan for hvordan landet kunne åpnes for turister igjen etter at grensene hadde vært stengt i over ett år. I slutten av mai kom de først gruppene med vaksinerte turister og planen var opprinnelig at det skulle åpnes for individuelle turister fra og med 1. juli.

Men så kom et nytt koronautbrudd som gjorde at planen ble utsatt til 1. august, før hele planen satt på vent på ubestemt tid. Tre måneder senere er den fjerde bølgen i ferd med å avta i Israel. Skal turister endelig slippe inn?

Det er i alle fall grunn til å være optimistisk denne gangen. Israel har så langt nølt med å anerkjenne utenlandske koronasertifikat. Men i september inngikk Israel en avtale om å bli med i EUs digitale sertifiseringsprogram. Det innebærer gjensidig anerkjennelse av dokumentasjon. Også Norge er med i denne avtalen, som gjør at israelske koronasertifikat blir godkjent i Norge og at norske koronasertifikat blir gjensidig godkjent i Israel.

Men for å bli ansett som fullvaksinert må utenlandske turister trolig oppfylle de samme kravene som israelerne, skriver Jerusalem Post. Det vil si at man bare regnes som fullvaksinert hvis det er under et halvt år siden man fikk dose to. Hvis ikke må besøkende ha tatt en såkalte booster-dose, en tredje dose. Norge har akkurat begynt å tilby en tredje dose til alle over 65 år.

Planen om å åpne opp for turister igjen ble nylig diskutert av regjeringen, men ingen endelig beslutning er tatt. En talsperson for turistminister Yoel Razvozov sier at saken har den høyeste prioritert og at de jobber med å åpne opp landet igjen så fort som mulig.

Mange drømmer om å reise tilbake til Israel og Jerusalem. Nå kan det snart bli mulig igjen. (Foto: Plussreiser)


Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart