Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Åpner opp for turister igjen etter 20 måneder

Det er ikke lenger trangt om plassen i ankomst- og avgangshallen på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Dette bildet er fra 6. september 2021. Nå skal det åpnes opp for internasjonale turister i Israel igjen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
1. november åpnes Israel for turister igjen, etter å ha vært stengt siden mars 2020.

Fra og med 1. november kan turister igjen reise til Israel, men det er likevel ikke bare å kaste seg på flyet. Det kreves en PCR-test tatt senest 72 timer før avreise, i tillegg må man ta en PCR-test ved ankomst på flyplassen i Israel. Vaksinerte turister må isolere seg til de får svar på denne testen.

For å bli ansett som fullvaksinert må utenlandske turister oppfylle de samme kravene som israelerne. Det vil si at man bare regnes som fullvaksinert hvis det er under et halvt år siden man fikk dose to, eller hvis man har hatt korona. Hvis ikke må besøkende ha tatt en såkalte booster-dose, en tredje dose. Norge har akkurat begynt å tilby en tredje dose til alle over 65 år.

I april, da koronapandemien var på tilbakegang i Israel og den tredje bølgen var ferdig, begynte turistdepartementet å legge en plan for hvordan landet kunne åpnes for turister igjen etter at grensene hadde vært stengt i over ett år. I slutten av mai kom de først gruppene med vaksinerte turister og planen var opprinnelig at det skulle åpnes for individuelle turister fra og med 1. juli.

Men et nytt koronautbrudd gjorde at planen ble utsatt til 1. august, før hele planen satt på vent på ubestemt tid. Tre måneder senere er den fjerde bølgen i ferd med å avta i Israel. Nå skal turister omsider slippe inn igjen i landet, for første gang siden koronapandemien brøt ut i mars 2020.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart