Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Disse reglene gjelder hvis du skal dra til Israel

Alle reisende til Israel må ta en PCR-test ved ankomst Ben Gurion-lufthavn. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)
1. november åpnet Israel opp for turisme igjen, men hvilke regler gjelder?

Etter å ha vært stengt for turisme i 20 måneder åpnet Israel igjen grensene for turister mandag 1. november. Men det er en del ting du må vite før du setter deg på flyet. MIFF har laget en oversikt over reglene som gjelder.

Vi gjør obs på at reglene kan endre seg og at dette kun er en veiledning. Vi ber dere derfor om å dobbeltsjekke reglene hvis noe oppleves uklart.

For å reise til Israel må man være vaksinert med en vaksine som er godkjent av israelske myndigheter, eller bevise at man er friskemeldt av korona. Alle vaksinene som er blitt brukt i Norge er godkjent. Det norske vaksinepasset, som du finner på Helsenorge, blir godkjent av israelske myndigheter. Det kan være lurt å ta en kopi av vaksinepasset på mobilen eller printe det ut. Da slipper du å måtte logge deg inn på Helsenorge på flyplassen.

For å regnes som fullvaksinert kan det ikke ha gått mer enn seks måneder (180 dager) siden man fikk dose to. Det vil si at hvis man fikk dose to før mai 2021 regnes man fra og med november ikke lenger som fullvaksinert i Israel. Da må man ta en tredje dose, en såkalt booster-dose. I Norge blir dette foreløpig bare tilbudt dem over 65 år.

For å reise til Israel må det ha gått minst 14 dager siden man fikk dose to av vaksinen. Samtidig må det ikke overstige 180 dager siden dose to før man reiser ut av landet igjen. Dette gjelder for alle de godkjente vaksinene.

Det må også gå 14 dager fra tredje dose til man ankommer Israel.

Man kan ikke reise til Israel hvis man har vært i et land Israel klassifiserer som rødt i løpet av de siste 14 dagene før ankomst (det er tirsdag 2. november ingen land som er definert som rødt).

Mindre enn 72 timer før avreise må man ta en PCR-test. I tillegg må man ta en PCR-test ved ankomst Ben Gurion-lufthavn i Israel. Frem til man får svar på testen (dette tar forhåpentligvis bare noen timer, men maks ventetid er 24 timer) må man isolere seg på hotellet eller hvor man skal bo frem til negativt svar foreligger. Etter det kan man reise fritt rundt i Israel.

Før avreise til Israel må man også fylle ut et innreiseskjema på nett. Dette må gjøres senest 24 timer før avreise (men jo før, jo bedre).

Når man skal boarde et fly til Israel må man ha disse dokumentene:

  • Negativ PCR-test tatt mindre enn 72 timer før avreise
  • Bekreftelse på at man har sendt inn innreiseskjema

Og ett av de følgene dokumentene:

  • Bevis på at man er vaksinert
  • Digitalt bevis på at man har hatt korona
  • Spesialtillatelse fra Innenriksdepartementet (feks ved gruppereiser)

Her er en del viktige lenker før avreise:

Registrer din reise her: https://corona.health.gov.il/en/flights/

Finn koronasertfikatet ditt her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/

Her er de offisielle reglene: https://corona.health.gov.il/en/directives/air-travel-covid19-green/?tab=by-air

Man trenger ikke å bestille PCR-testen på Ben Gurion, men det er mulig å forhåndsbooke. Det kan gjøres her: https://testngo.femi.com/en/sign-in

Her står det litt om hvordan vaksinepasset fungerer: https://www.helsenorge.no/4a836d/globalassets/dokumenter/koronasertifikat/koronasertifikat_event_reise_a3_06102021.pdf

PS: Hvis man blir tatt med forfalskede dokumenter, nekter å gå i isolasjon ved påvist smitte eller bryter isolasjonsreglene risikerer man å bli utestengt fra Israel i fem år. Hvis man blir satt i isolasjon og bryter denne, uten å være smittet, risikerer man å bli utestengt fra landet i tre år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart