Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det er ikke lenger trangt om plassen i ankomst- og avgangshallen på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Dette bildet er fra 6. september 2021. Nå skal det åpnes opp for internasjonale turister i Israel igjen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Åpner opp for turister igjen etter 20 måneder

1. november åpnes Israel for turister igjen, etter å ha vært stengt siden mars 2020.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fra og med 1. november kan turister igjen reise til Israel, men det er likevel ikke bare å kaste seg på flyet. Det kreves en PCR-test tatt senest 72 timer før avreise, i tillegg må man ta en PCR-test ved ankomst på flyplassen i Israel. Vaksinerte turister må isolere seg til de får svar på denne testen.

For å bli ansett som fullvaksinert må utenlandske turister oppfylle de samme kravene som israelerne. Det vil si at man bare regnes som fullvaksinert hvis det er under et halvt år siden man fikk dose to, eller hvis man har hatt korona. Hvis ikke må besøkende ha tatt en såkalte booster-dose, en tredje dose. Norge har akkurat begynt å tilby en tredje dose til alle over 65 år.

I april, da koronapandemien var på tilbakegang i Israel og den tredje bølgen var ferdig, begynte turistdepartementet å legge en plan for hvordan landet kunne åpnes for turister igjen etter at grensene hadde vært stengt i over ett år. I slutten av mai kom de først gruppene med vaksinerte turister og planen var opprinnelig at det skulle åpnes for individuelle turister fra og med 1. juli.

Men et nytt koronautbrudd gjorde at planen ble utsatt til 1. august, før hele planen satt på vent på ubestemt tid. Tre måneder senere er den fjerde bølgen i ferd med å avta i Israel. Nå skal turister omsider slippe inn igjen i landet, for første gang siden koronapandemien brøt ut i mars 2020.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart