Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette blir det snart bli slutt på

En passasjer blir testet for korona på flyplassen Ben Gurion i Israel. Denne testen kan det snart bli slutt på. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)
Et av Israels siste covid-tiltak kan snart forsvinne.

OPPDATERT: Israel skroter obligatorisk testing ved grensen fra og med 20. mai. Det vil også bli slutt på at man må ta en PCR-test før avreise. Nå er det nok at man tar en hurtigtest.

Israel vurderer å skrote den obligatoriske koronatesten ved ankomst på Ben Gurion-lufthavn. Det blir i så fall første gang siden pandemien brøt ut at man slipper å teste seg ved innreise, skriver Yedioth Ahronot.

I dag må reisende til Israel ta en koronatest både før avreise til Israel og ved ankomst i Israel. Man må oppholde seg på hotellet frem til man får et negativt svar på koronatesten, noe som vanligvis tar flere timer.

Helsedepartementet hadde nylig et møte for å diskutere om de skal oppheve dette kravet, som er en av Israels siste koronarestriksjoner.

Ifølge Yedioth Ahronot kommer trolig tiltaket til å bli skrotet i løpet av de kommende ukene, selv om enkelte er uenige i avgjørelsen. Israel er et av få vestlige land som fremdeles krever en PCR-test ved ankomst.

– Mange israelere som reiser til utlandet i disse dager blir overrasket når de ser at covid nesten er borte. Israel burde gjøre det rette og fjerne flere restriksjoner, sier Ronni Gamzu, direktør ved Ichilov-sykehuset.

– Det er ingen vits å fortsette å utføre tester på friske mennesker ved ankomst til landet, eller sende tusenvis i karantene, legger han til.

I tillegg til at PCR-testene er ubehagelige og gjør at reisende må vente på svar, så utgjør den også en ekstrakostnad på flere hundre kroner.

Men ikke alle ekspertene i Israel ønsker å skrote den obligatoriske testingen. Professor Cyrille Cohen, en ekspert i immunologi ved Bar-Ilan-universitet, mener Israel har en fordel ved at stort sett alle reisende kommer gjennom Ben Gurion-lufthavn. Han mener det kan gjøre at Israel raskt oppdager eventuelt nye og farlige varianter av viruset.

Israels helseminister Nitzan Horowitz vil foreløpig ikke konkludere i saken, men sier at han «stoler på ekspertene og vil lytte til deres råd».

I november 2021 åpnet Israel opp grensene igjen for vaksinerte turister, etter at grensene hadde vært stengt siden mars 2020. Fra og med 1. mars 2022 ble det også åpnet for innreise for uvaksinerte turister.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart