Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil bygge en 100 meter høy menora

En lokal ordførerkandidat drømmer om å bygge en 100 meter høy menora i Kiryat Shmona. (Foto: Skjermdump)
Vil tiltrekke turister med verdens største menora.

En ordførerkandidat for partiet Likud i byen Kiryat Shemona i Nord-Israel sier han ønsker å tiltrekke seg både jødiske og evangeliske turister ved å bygge verdens høyeste menora, skriver Ha’aretz.

Kiryat Shemona er den nordligste byen i Israel og ligger ikke langt fra Libanon. Det foreslåtte komplekset skal inneholde en 100 meter høy menora med utkikkstårn, en synagoge formet som en Davidstjerne, i tillegg til restaurant, utstilling, konferansesal og kunstgalleri.

Hele området det skal ligge på skal være formet som en Davidstjerne.

Ordførerkandidaten Eli Zafrani sier at hvis han vinner lokalvalget i slutten av oktober vil han bruke det kan omtaler som et langvarig forhold til statsminister Benjamin Netanyahu og andre høytstående Likud-politikere til å sikre seg regjeringens støtte til prosjektet.

Se en video av prosjektet nederst i saken.

Hele området menoraen skal bygges på skal være formet som en Davidstjerne. (Foto: Skjermdump)

Kiryat Shemona ligger rundt en times kjøring nord for Genesaretsjøen og har rundt 22.000 innbyggere. Til tross for at det er investert penger til å øke turismen i Galilea-området, så har ikke Kiryat Shemona sett en stor økning i antallet turister. Det ønsker Zafrani å gjøre noe med.

Han tror den enorme menoraen vil tiltrekke seg mange evangeliske turister, som ofte besøker Galilea på grunn kristendommens historie.

– Jeg er hundre prosent sikker på at dette vil tiltrekke dem, på grunn av deres følelsesmessige forbindelse til Israel og det jødiske folk. Hvis dette blir noe av, så vil det skape turisme, sier Likuds ordførerkandidat.

Men til tross for Zafranis entusiasme vil bygget, som er estimert til å koste rundt 150 millioner kroner, måtte passere flere hindringer før det eventuelt blir en realitet. Først og fremst må Zafrani vinne lokalvalget, før han eventuelt kan prøve å få penger fra regjeringen til prosjektet.

Et lignende bygg eksisterer allerede i byen Dnipro i Øst-Ukraina, hvor det er bygget en 22-etasjers høy menora. Bygget inneholder blant annet en konferansehall, en synagoge, et holocaust-museum og flere kosher-restauranter og kafeer. Denne menoraen ble ferdigstilt i 2012.

Her er en illustrasjon av den foreslåtte menoraen i Kiryat Shemona:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart