Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Finkelstein: – Boikott-tilhengerne vil ha bort Israel

Norman G. Finkelstein er en av de fremste kritikerne av Israel i USA. I en ny video avslører han hykleriet i boikott-kampanjene mot Israel. "Det er en sekt," sier Finkelstein flere ganger.

Dette er utdrag fra intervjuet som har sjokkert Finkelsteins støttespillere og kanskje for første gang gitt ham positiv omtale i Israel-vennlige kretser.

Her er hele intervjuet.

 

Skjuler sin agenda

Videointervjuet ble tatt opp 9. februar, i Imperial College London. Finkelsteins hovedpoeng er at boikott-tilhengerne skjuler sin agenda, det faktum at de fleste blant dem ønsker å ødelegge staten Israel.

– Det er ikke en feiltakelse, en tilfeldig unnlatelse, at BDS [boycott, divestment and sanctions] ikke nevner Israel. De vil ikke nevne det, fordi de vet det vil splitte bevegelsen, fordi det er en stor del av bevegelsen som ønsker å eliminere Israel, sier Finkelstein.

– Vær i det minste ærlige om hva dere vil – avvikle Israel. Men dere vet godt at dersom dere sier det, har dere ikke sjanse til å nå ut i folket, sier Finkelstein.

 

Tre krav som ødelegger

Boikott-tilhengerne reiser tre krav, påpeker Finkelstein: Slutt på okkupasjonen, rett til å vende tilbake og like rettigheter for arabere i Israel.

– Du vet, og jeg vet, hva resultatet blir: Det er ikke noe Israel! sier Finkelstein.

Han mener talsmenn for Israel har et poeng når de påpeker dette.

– Dere kan ikke si at dere har et agnostisk forhold [til Israel]. Dere ønsker ikke [at staten Israel skal eksistere]. Bare si det! sier Finkelstein.

 

Støtter selv BDS

Statsviteren og forfatteren erklærer sin støtte til BDS, men mener kampanjen må inkludere anerkjennelse av Israel for å vinne oppslutning i folket.

– Det vil ikke nå ut til folket, fordi i det øyeblikket dere går ut der, vil Israel spørre «hva med oss?» og si «de vil ikke anerkjenne våre rettigheter». Og det er faktisk riktig. Dere kan ikke svare israelerne på dette fordi dere kommer med en uttalelse som ikke er faktisk riktig, sier Finkelstein.

På grunn av boikott-bevegelsens ekstreme agenda, har den hatt veldig lite suksess. Finkelstein holder opp ti fingre, og hevder antallet suksesser til BDS med letthet kan telles på dem.

– Det er en sekt, hvor guruene sier at vi har vunnet alle disse seirene og alle nikker med hodet og ingen setter seg ned og regner etter selv, sier Finkelstein.

– Det blir framstilt som om vi er nær en slags seier. Det er bare tull. [BDS] er en sekt, og jeg personlig er lei av det, sier Finkelstein.

Boikott-tilhengerne fortjener ikke å nå ut til et bredt publikum, fordi de er uærlige, sier Finkelstein.

– Jeg ville ikke ha stolt på disse folkene dersom jeg måtte bodd i den staten [Israel]. Det ville jeg ikke. Det er uærlighet, sier Finkelstein.

 

Reaksjoner

Finkelsteins videointervju har vekket mange ulike reaksjoner.

– Jeg trodde aldri jeg skulle få se dagen da lyset gikk på hos Finkelstein. Han erkjenner bare det som har vært veldig klart. Jeg vet ikke hvorfor det tok så lang tid, men det er bedre sent enn aldri, skriver en bruker på YouTube.

– Du må se videoen for å tro det, skriver Stan Kreis i Boulder Jewish News. Han har gjort det klart at boikott-kampen handler mer om å ødelegge Israel enn om å hjelpe palestinerne, skriver Kreis.

– Finkelstein har blitt «en zionist-bølle», skriver bloggeren Sean O’Neill, ifølge The Jewish Week. O’Neill støtter palestinernes kamp.

Skjermdump fra boikott.net 23. februar 2012.
Skjermdump fra boikott.net 23. februar 2012.

Boikott-tilhengerne i Norge

I Norge har nok boikott-tilhengerne mindre problemer med å være åpne om sin agenda enn i USA. På boikott-tilhengernes nettside kommer det tydelig fram hvilken framtid man ser for seg for Israel. De to blødende appelsinene skal kanskje illustrere Israels påståtte synder, men den kan også sees som et ønske om at Israel skal få blø. Logoen til Palestinakomiteen i Norge er tydeligere i sitt budskap. Den viser et kart over området hvor det ikke finnes noe Israel – bare én grønn (islamsk?), palestinsk stat.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart