Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Folkemotstandskonferanse» på Vestbredden

Salam Fayyad (Foto: WEF)
Salam Fayyad (Foto: WEF)
PAs statsminister Salam Fayyad støtter ikke-voldelig motstand under en konferanse i Bilin.

– Den ikke-voldelige populære motstanden viser resultater og hele verden støtter oss på dette spørsmålet, sa den palestinske statsministeren Salam Fayyad ved Den internasjonale konferansen for folkelig motstand i Bilin, forteller Yedioth Aharonoth.

Dette er syvende året konferansen finner sted.

Hundrevis av palestinere, utenlandske aktivister, palestinske diplomater og tjenestemenn deltar på den tre dager lange konferansen.
Basel Mansour, som er medlem av Bilins folkemotstandskomité erklærte 2012 for året for folkelig motstand, og oppfordret palestinere til å komme med en omfattende strategisk plan for ikke-voldelig motstand.

Den palestinske landsbyen, Bilin, ligger på Vestbredden. Landsbyen er kjent for sine ukentlige planlagte protester ved Sikkerhetsgjerdet, som har funnet sted hver fredag siden januar 2005. Tidvis har protestene utartet seg og blitt voldelige. Området er siden mars 2010 stengt for israelere og internasjonale aktivister hver fredag fra åtte om morgenen til åtte om kvelden, mens den ukentligeprotesten pågår. Lansbyens innbyggere kan delta på demonstrasjonen som før. Konferansen i landsbyen æret palestinere som har blitt drept i forbindelse med protestaksjoner mot Sikkerhetgjerdet. Bilder av disse palestinerne henger på veggen under konferansen.

Oppfordrer til ikke-vold og boikott av Israel
Konferansens budskap var at selv om den folkelige motstandskampen er saktegående, og ikke alltid tilfredsstillende, så er det den riktige måten å kjempe mot Israel på, til forskjell fra væpnet kamp. Naji Tamimi fra Nabi Saleh understreket behovet for å styrke båndet med israelske aktiviter som støtter den folkelige motstanden og oppfordret også til boikott av alle israelske produkter.

Fayyad: – Meklere må vise mer empati mot palestinerne
Ved et møte i Washington der Fayyad snakket med representanter for Kvartetten (EU, USA, FN og Russland,) sa han at Midtøsten-meklerne må vise mer empati mot palestinerne. Den palestinske statsministeren nektet å svare på spørsmål om hans planlagte møte med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart