Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Markedsføring av Ahava under en moteuke i New York våren 2009. (Illustrasjonsfoto: Wasted Time R, Wikimedia Commons)
Markedsføring av Ahava under en moteuke i New York våren 2009. (Illustrasjonsfoto: Wasted Time R, Wikimedia Commons)

Aha, nå forstår jeg hvorfor Ahava må boikottes!

Olav V. Landsverk er kjent for sin bitende ironi. I denne artikkelen forklarer han hvordan kosmetikkprodukter blir krigsforbrytelser.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kibbutz Kalia ved nordenden av Dødehavet ble grunnlagt 1929 og huset arbeidere i Palestine Potash Company, som altså utvant pottaske fra Dødehavet. Også arabere fra Jeriko arbeidet i kompaniet, som og hadde virksomhet ved sydenden av Dødehavet. I 1948 ble kibbutzen erobret av Transjordan og lagt øde, med unntak av en jordansk militærleir.

Etter at Israel hadde erobret Vestbredden fra Jordan i en forsvarskrig i 1967, flyttet israelere i 1968 inn den forlatte jordanske militærleiren og reetablerte naturlig nok kibbutzen. Naturlig nok – men ulovlig: Selv om kibbutzen lovlig var etablert som jødisk bosetning og hadde vært jødisk i 19 år, så endret jordansk okkupasjon og herredømme i 19 år på dette, skal vi tro den norske regjering. Kalia-området var ikke lenger jødisk, men var transformert til å bli palestinsk, så reetableringen var et brudd på 4. Genève-konvensjon (1949), som forbyr en stat å flytte sine borgere inn på okkupert område og dermed forandre demografien! Med andre ord: Hvis de som flyktet fra kibbutzen i 1948, vendte tilbake i 1968, så var det ikke deres rett – det var en krigsforbrytelse!

Kibbutz Kalia eier en stor del av selskapet Dead Sea Works, det tidligere Palestine Potash Company som er leverandør til Ahava. Saltholdig søle blir fraktet 10 kilometer over “den grønne linjen” til Ahavas laboratorier i kibbutz Mitzpeh Shalem, en kibbutz som ble etablert på Vestbredden i 1970. Denne transporten gjør at israelske mineraler blir forvandlet til en palestinsk naturressurs når de passerer den grønne linjen. Virksomheten til Ahava er derfor i strid med Haag-konvensjonen som forbyr å utnytte naturressurser fra et okkupert område.

Ahavas hovedkontor ligger i Holon, syd for Tel Aviv. Vi skjønner jo at Ahava-produktene ikke forvandles tilbake til å bli israelske produkter når de passerer den grønne linjen på vei til Holon og Tel-Aviv. Så der har vi det: Når et slikt feilmerket produkt attpåtil bryter med både en Genève- og en Haag-konvensjon, ja da må det jo bli krav om boikott og at EU skal reagere på israelsk krigsforbrytersk kolonialistisk virksomhet.

 

Relatert artikkel:

Kjøp Ahava!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart