SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)
SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)

Kristiansand SVs kampsak for 2017: Boikotte jøder de mener bor på feil sted

Sosialistisk Venstrepartis viktigste kampsak i Kristiansand er ikke skole, eldreomsorg eller klima. Det viktigste er å kjempe for boikott av jøder de mener bor på feil sted.

Lokalavisen Kristiansand Avis har spurt gruppelederne for alle partier i bystyret i Kristiansand om å trekke frem én sak som er spesielt viktig for dem i 2017.

Mens de fleste partier snakker om eldreomsorg, skole, klima og kommunereform som viktige politiske saker, er Sosialistisk Venstreparti mer opptatt av det som skjer langt utenfor sørlandskommunen. Andreas Landmark, gruppeleder i SV Kristiansand, trekker frem boikott av israelske bosetninger som den viktigste saken for partiet i år.

– Tromsø og Trondheim kommune har gått foran som gode eksempler og vedtatt handelsboikott av varer som er produsert på okkupert landområde. Kristiansand SV vil jobbe for at Kristiansand i 2017 følger etter Tromsø og Trondheim, sier lokalpolitikeren i et intervju med lokalavisen.

Før jul vedtok kommunestyrene Trondheim og Tromsø diskriminerende og ulovlige vedtak om boikott av israelske bosetninger. En lokal boikott av Israel har UD tidligere uttalt er i “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”.

Nå ønsker SV-politikeren i Kristiansand å kopiere det ulovlige vedtaket, men i motsetning til Trondheim og Tromsø har Kristiansand et borgerlig flertall.

De har tvert imot jobbet for å styrke forholdet til Israel. Sørlandsbyen har et stort offshore-miljø, og i 2013 vedtok bystyret å inngå et samarbeid med den israelske byen Ashdod, i forbindelse med utviklingen av olje- og gassindustrien i Israel.

– Dette gagner oss og det gagner Israel, som er det eneste demokratiet i Midtøsten, sa Tor Utsogn, gruppeleder i Frp, til Fædrelandsvennen etter vedtaket.

Ved kommunevalget i 2015 fikk Sosialistisk Venstreparti 3,3 prosent av stemmene i Kristiansand. Det ga dem to av de 53 plassene i bystyret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart