Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Velsignet full Israel-boikott

Prestene i teoLOgene går inn for full boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: Christian Roar Pedersen)
Prestene i teoLOgene går inn for full boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: Christian Roar Pedersen)
Prestene i teoLOgene sa amen til boikottforslag mot verdens eneste jødiske stat.

Tirsdag 17. og onsdag 18. januar holdt Fagforbundet teoLOgene årsmøte i Oslo. Der var en av sakene som skulle behandles en boikott av staten Israel. Sokneprest i Asker, Tor Øystein Vaaland, hadde foreslått at prestenes fagforening skulle stille seg bak den internasjonale BDS-kampanjen mot Israel. Fagforeningen har 189 medlemmer, ifølge deres egen årsrapport. Det er et lite mindretall av det totale antallet prester i Den norske kirke, som er i underkant av 1300 ansatte.

Voteringen endte med at et stort flertall gikk inn for å boikotte verdens eneste jødiske stat. Det får MIFF opplyst fra velinformerte kilder i fagforeningen. Stemmeresultatet skal være 30 for boikott, og 12 imot. Boikottforslaget fra Aker-presten ble før voteringen hyllet av en jødehater i sosiale medier.

Prestene i teoLOgene har tidligere vedtatt akademisk og kulturell boikott av Israel, men med denne resolusjonen stiller de seg fullt bak BDS (boikott av hele Israel).

– Vi erkjenner at det er nødvendig å koble kulturell og akademisk boikott til økonomiske aksjonsformer for å kunne tvinge Israel til reelle samtaler og forhandlinger, og vi stiller oss bak den internasjonale BDSkampanjen, som i dag utfordrer all den støtte Israel i dag får fra regjeringer, industriselskaper og andre institusjoner verden over, skrev Vaaland i boikott-forslaget som onsdag ble vedtatt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart