Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Radiohead bøyer ikke av for press fra boikott-general – vil ha konsert i Israel

Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)
Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)
Den tidligere Pink Floyd-bassisten Roger Waters lykkes ikke med å holde artister borte fra Israel.

Roger Waters, en av grunnleggerne av det engelske rockebandet Pink Floyd, er en av de mest kjente aktivistene for kulturell boikott av Israel. I et intervju med The New York Times forteller Waters at han har forsøkt å bruke sin status til å få rockegruppa Radiohead til å avlyse sin konsert i Tel Aviv i sommer, men uten at han har lykkes.

– Jeg har engasjert meg i en korrespondanse med noen i Radiohead, men det ser ut til at de er fast bestemt på å gjennomføre konserten sin i Tel Aviv. Det er dessverre lite jeg kan gjøre med det, sier Waters i intervjuet, ifølge Times of Israel.

Waters og en rekke andre artister sendte et brev til Radiohead hvor de ba dem om å avlyse konserten 19. juli. I brevet oppfordrer de bandet, som er kjent for sin venstreorienterte politikk, om å ikke spille i Israel og heller bli boikott-aktivister.

– Vi ber dere om å ikke opptre i Israel. Palestinerne appellerer til dere om å legge press på Israel for å få dem til å slutte med sine brudd på grunnleggende rettigheter og internasjonale lover, skriver artistene i brevet.

Men presset fra Waters og andre kollegaer til tross. Radiohead, som regnes som et av verdens viktigste rockeband, er fast bestemt på å gi sine israelske fans valuta for pengene i sommer. Det britiske bandet spilte sist i Israel for 17 år siden, i år 2000.

Den kulturelle boikotten mot Israel har hatt variabel suksess. Artister som Stevie Wonder, Carlos Santana og Lauryn Hill har alle avlyst konserter i Israel, men artister som Paul McCartney, The Rolling Stones, Elton John og Bon Jovi har opptrådt i Israel de siste årene. Santana kom også til Israel etter først å ha avlyst.

Nylig spilte Justin Bieber i Israel. Snart kommer andre verdensstjerner.

Mange mener den kulturelle boikotten av Israel er hyklerisk da den kun peker ut det eneste demokratiet i Midtøsten, mens mange artister er villige til å spille i diktaturer.

Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart