Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Libanon vil forby «Wonder Women» på grunn av israelsk skuespillerinne

Politikere i Libanon ønsker å forby filmen «Wonder women» fordi skuespiller Gal Gadot er fra Israel. (Foto: Warner Bros)
Filmen «Wonder Woman» med skuespiller Gal Gadot fra Israel er tidenes mest suksessfulle superhelt-film. (Foto: Warner Bros)
Politikere i Libanon liker dårlig at Gal Gadot har hovedrollen i den amerikanske storfilmen.

Libanons finansminister ønsker å forby den amerikanske storfilmen «Wonder Women» fordi filmens ledende skuespillerinne er israelske Gal Gadot. Et forbud er avhengig av støtte fra en komité på seks ministere, men foreløpig er det ikke kommet en formell anmodning om et forbud, skriver avisen Times of Israel.

Alain Hakim, som er Libanons finans- og handelsminister, sa mandag at landet hadde tatt nødvendige grep for å hindre filmen i å bli vist på libanesiske kinoer. Det er planlagt en forhåndspremiere av filmen i hovedstaden Beirut onsdag, og det finnes plakater for filmen flere steder i den libanesiske hovedstaden.

Det er en boikottgruppe som har frontet kampen for å forby spillefilmen. På Facebook har gruppen rost ministerens ønske om boikott og sier at de støtter et forbud fordi Gadot tidligere har vært en israelsk soldat. Det er verneplikt i Israel og både kvinner og menn må tjenestegjør henholdsvis to og tre år i forsvaret.

Under Gaza-krigen i 2014 publiserte Gadot et innlegg på Facebook hvor hun hyllet israelske soldater som «risikerer sitt liv for å beskytte mitt land mot de forferdelige handlingene til Hamas». Innlegget fikk stor oppmerksomhet da det ble publisert.

Libanon er offisielt i krig med Israel og landet har flere tiår gamle lover om boikott av israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere å ha kontakt med israelere.

«Wonder Women» er basert på en tegneserie fra DC Comics. De står også bak tegneseriehelter som Batman og Superman. Filmen har Norgespremiere 16. juni.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart