Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vil boikotte Israel – nektes adgang

En delegasjon på 20 europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)
En delegasjon på sju europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)
Europeiske politikere skulle besøke den fengslede terroristen Marwan Barghouti.

Israel annonserte mandag at de kommer til å nekte en europeisk delegasjon på sju politikere adgang til landet. Israel vil ta i bruk loven som gir mulighet til å nekte adgang for anti-israelske boikottaktivister, skriver avisen Ha’aretz.

Delegasjonen hadde planer om å ankomme Israel i løpet av neste uke. De sju politikerne som nå er nektet adgang er medlemmer av det europeiske parlamentet og franske ordførere. Tidligere i år avlyste politikere i Trondheim sin Israel-tur bare to dager før avreise. Trondheim kommune har gått inn for boikott og politikerne hadde risikert å blitt stoppet i sikkerhetskontrollen.

Ifølge innenriksminister Arye Dery og sikkerhetsminister Gilad Erdan skulle den europeiske delegasjonen etter planen møte den dømte palestinske terroristen Marwan Barghouti. Det er for øvrig den samme terroristen som ledere og ansatte i AUF stilte stolt opp foran et portrett av i 2014.

Erdan sier de utestengte europeiske politikerne er kjent for å være langvarige støttespillere og forkjempere for boikott av Israel. Han sier at de ikke vil «slippe inn dem som aktivt ønsker å skade staten Israel, spesielt i lys av at de støtter og ønsker å møte erketerroristen Marwan Barghouti.»

Det siste året, etter instruksjon fra Dery og Erdan, har Israel nektet adgang til en håndfull mennesker som støtter den anti-israelske BDS-bevegelsen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart