Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En delegasjon på 20 europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)
En delegasjon på sju europeiske politikere slipper ikke inn i Israel på grunn av deres støtte til boikott. (Foto: Flickr)

Vil boikotte Israel – nektes adgang

Europeiske politikere skulle besøke den fengslede terroristen Marwan Barghouti.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israel annonserte mandag at de kommer til å nekte en europeisk delegasjon på sju politikere adgang til landet. Israel vil ta i bruk loven som gir mulighet til å nekte adgang for anti-israelske boikottaktivister, skriver avisen Ha’aretz.

Delegasjonen hadde planer om å ankomme Israel i løpet av neste uke. De sju politikerne som nå er nektet adgang er medlemmer av det europeiske parlamentet og franske ordførere. Tidligere i år avlyste politikere i Trondheim sin Israel-tur bare to dager før avreise. Trondheim kommune har gått inn for boikott og politikerne hadde risikert å blitt stoppet i sikkerhetskontrollen.

Ifølge innenriksminister Arye Dery og sikkerhetsminister Gilad Erdan skulle den europeiske delegasjonen etter planen møte den dømte palestinske terroristen Marwan Barghouti. Det er for øvrig den samme terroristen som ledere og ansatte i AUF stilte stolt opp foran et portrett av i 2014.

Erdan sier de utestengte europeiske politikerne er kjent for å være langvarige støttespillere og forkjempere for boikott av Israel. Han sier at de ikke vil «slippe inn dem som aktivt ønsker å skade staten Israel, spesielt i lys av at de støtter og ønsker å møte erketerroristen Marwan Barghouti.»

Det siste året, etter instruksjon fra Dery og Erdan, har Israel nektet adgang til en håndfull mennesker som støtter den anti-israelske BDS-bevegelsen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart