Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hallgrim Berg. (Foto: Marion Haslien)
I et innlegg på Facebook om boikott av Eurovision i Israel gir Hallgrim Berg både ros og ris. (Foto: Marion Haslien)

Hallgrim Berg roser Dagbladet

Samtidig tar han et oppgjør med dem som vil boikotte Eurovision.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Hallgrim Berg er en tidligere stortingspolitiker, bestselgende forfatter, sekretær i MIFF Hallingdal og en mye brukt foredragsholder i MIFF. I et innlegg på Facebook tar han et oppgjør med artister som ønsker å boikotte neste års Eurovisionfordi konkurransen skal arrangeres i Israel.

Innlegget til Berg er så godt skrevet at vi gjengir det i sin helhet her:

Det er eit merkeleg fenomen at «kulturarbeidere» eller andre – som aldri har sett sin fot i Israel – stadig er klare til å kaste seg på anti-israelske opprop og fantasifulle boikottar. Dei siste vekene har det vore «in» å ville ta frå Israel vertskapet av neste års arrangement av Eurovision Song Contest, sjølv om Israel hadde vunne tevlinga dette året, og ikkje skal gjera anna enn å følgje regelverket på området.

Initiativet kom frå «palestinske kulturarbeidere,» og når ei eller anna jødehatande gruppering i palestina-arabiske område seier «hopp!» – ja, så er det nordmenn som utan tvil hoppar, – i dette tilfellet eit tjuetal meir eller mindre kjende «artister.» Og sjølvsagt, med innebygd applaus frå talsmenn i presse og organisasjonsliv.

Då var det – etter mitt syn – gledeleg at sjølvaste Dagbladet sette skåpet på plass i ein leiarartikkel: Akademisk og kulturell boikott er ikkje vegen å gå. Eit levande kulturliv krev at ein er open for nye impulsar og at menneske og idear møtest. Det er dette som er dialog i praksis. Dessutan er det viktig å ha klart for seg: Å skulle boikotte Eurovision er «en total selvmotsigelse, for EBU kan ikke boikotte et land der det nasjonale kringkastingsselskapet både er medlem og vinner av Eurovision-konkurransen.»

– Det skulle ha teke seg ut at priviligerte kunstnarar og politiske lobbyistar her heime, som talar vent om kulturliv og menneskerettar, skulle ha fått gjennomslag for akademisk og kulturell boikott av eit land med ytringsfridom, demokrati og rettsstat, og, ikkje minst, med åndsliv, intellektuell standard, kunst- og kulturprestasjonar på høgste nivå!

Ja, kanskje me har noko å lære?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart