Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Arrangøren av Eurovision mener dette lokalet i Tel Aviv er det beste stedet å arrangere konkurransen. (Foto: Kan)
Arrangøren av Eurovision mener dette lokalet i Tel Aviv er det beste stedet å arrangere konkurransen. (Foto: Kan)

Her skal Eurovision arrangeres

Nå er det bestemt hvilken israelsk by som blir vertskap for sangkonkurransen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Torsdag ettermiddag annonserte Eurovision hvilken israelsk by som blir vertskapsby for neste års sangkonkurranse. Valget har falt på Tel Aviv.

Finalen i Eurovision blir lørdag 18. mai, mens semifinalene går 14. og 16. mai. Sangkonkurransen skal arrangeres i Tel Aviv Convention Center.

I tillegg til Tel Aviv kjempet også byer som Eilat og Jerusalem om å få lov til å arrangere konkurransen som har 200 millioner TV-seere. Den europeiske kringkastingsunion, som arrangerer Eurovision, falt til slutt på Tel Aviv.

– Vi ønsker å takke alle israelske byer som ønsket å arrangere Eurovision 2019. Alle forslagene var eksemplariske, men til slutt bestemte vi oss for at Tel Aviv hadde den beste totalpakken for verdens største musikkbegivenhet, forteller norske Jon Ola Sand, sjefen for Eurovision, i en uttalelse.

Israel har arrangert Eurovision to ganger tidligere. Begge de foregående gangene har konkurransen vært avholdt i Jerusalem. Men som MIFF skrev i sommer var det denne gangen mindre sannsynlig at Jerusalem ville bli valgt.

Det var i mai at israelske Netta Barzilai vant Eurovision 2018 i Portugal med låten «Toy». Den israelske kringkasteren Kan vil stå for neste års produksjon.

Her er en presentasjonsvideo av Eurovision 2019 i Tel Aviv:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart