Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Aurora på rett spor

Aurora på scenen 22. mars 2019. (Foto: Stian Schløsser Møller/Wikipedia)
Les Hallgrim Bergs leserinnlegg om den norske musikeren Aurora.

«Musikk er en humaniserende kraft i menneskesinnet,» sa kulturminister Lars Roar Langslet under opninga av ein musikkfestival på 1980-talet. Nettopp difor er det stadig like viktig at grenser blir passerte  og at eventuelle storkna sjeler blir mjuka opp. 

Ser til mi store undring  (2.oktober) at ein artist, Embla Karisdotter, går laus på kollega Aurora som skal opptre med to konsertar i Tel Aviv. Manager og artist «skjuler Israel-konserter» på speleplanen, blir det sagt.

Om så er tilfelle, er det godt forståeleg. Når ein ser den forstokka hetsen og dei vanvittige argument mot Israel som blir førde til torgs frå toppen i Palestinakomiteen og Embla Karidotter, er det flott at Aurora, popartistar, folkemusikarar, kristne grupper og andre opptrer i landet, både i det superliberale Tel Aviv og det meir konservative Jerusalem. Fint dersom dei alle tjener nokre kroner når dei opptrer i solidaritet med musikkens ånd, i tråd med humanisme og ytringsfridom i ein region som elles manglar det meste av liberale og demokratiske verdiar.

Embla har òg fått det for seg at «Palestina … er slettet som stat.» Det går ikkje an å slette noko som aldri har eksistert. Men det er ei anna vise…

Dette leserinnlegget av Hallgrim Berg stod på trykk i Klassekampen fredag 4. august 2019.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart