Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ma'ale Adumim utenfor Jerusalem er den tredje største bosetningsblokken på Vestbredden. (Foto: Wikipedia)

Israel reagerer kraftig på FNs svarteliste

FN har laget en liste over selskaper som opererer i israelske bosetninger.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

FNs menneskerettighetskontor (OHCHR) publiserte onsdag 12. februar en liste på over 100 bedrifter som anklages for å operere i israelske bosetninger på Vestbredden. Publiseringen kom brått på Israel, skriver Times of Israel.

De fleste av de 112 selskapene på listen er israelske, inkludert alle landets store banker, statseide transportselskaper og telekommunikasjonsgigantene Bezeq, HOT og Cellcom – i tillegg til flere mellomstore bedrifter. Svartelisten inneholder også 18 internasjonale selskaper, som amerikanske Motorola, Airbnb og Trip Advisor, i tillegg til franske Alstom og britiske Greenkote.

Oversikten er resultatet av en resolusjon som FNs menneskerettighetsråd vedtok i 2016. Rådet, hvor land som Afghanistan, Qatar og Libya er medlem, er svært omstridt og har i en årrekke hatt et ensidig fokus på Israel. Det er vedtatt flere resolusjon mot Israel enn alle andre land i verden til sammen.

Denne anti-israelske partiskheten gjorde at USA valgte å trekke seg fra rådet i 2018. Også en rekke andre land har reagert på at Israel pekes ut. Storbritannia sier de vil stemme imot alle anti-israelske resolusjoner.

Svartelisten til OHCHR er et bestillingsverk fra det anti-israelske FN-rådet. Listen får ingen juridisk betydning og ingen direkte konsekvenser for de navngitte selskapene. Målet er å skremme israelske og internasjonale bedrifter og et skritt på veien mot fullstendig å lamme israelsk økonomi.

Israelske politikere fra hele det politiske spekteret reagerer kraftig på FNs svarteliste. Utenriksminister Israel Katz omtaler det som en «skammelig kapitulasjon» overfor land og organisasjoner som ønsker å skade Israel.

– Enda en skammelig beslutning av menneskerettighetsrådet, som nok en gang bekrefter FNs konsistente antisemittisme og Israel-hat, sier minister Gilad Erdan, som har ansvaret for å bekjempe boikott mot staten Israel.

Benny Gantz fra sentrum-venstre partiet Blue and White slakter også listen.

– Dette er en mørk dag for menneskerettigheter. FNs meneskerettighetsråd har mistet all kontakt med virkeligheten, sier opposisjonslederen.

Også Amir Peretz, som leder en koalisjon av partier på venstresiden, er sterkt kritisk til at over 100 bedrifter er blitt svartelistet av FN.

– Vi er imot boikott, og skammelige og unødvendige FN-beslutninger. Vi vil ta i bruk ethvert forum for å få omgjort denne avgjørelsen og for å bevare en sterk israelsk økonomi og israelske jobber, forteller Peretz.

Israel har kuttet alle bånd til FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, som følge av den anti-israelske svartelisten.

Slik kommenterer den israelske organisasjonen NGO Monitor listen:

https://www.facebook.com/NgoMonitor/videos/223616801998942/

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart