Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– BDS-tilhengere lar seg bli dratt med som sauer

Jack Lang, tidligere utdanningsminister for det franske sosialistpartiet og styreleder ved Arab World Institute i Paris, fnyser av de som vil boikotte Israel. (Foto: AJC1, flickr)
- Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, sier Jack Lang.

En tidligere fransk utdanningsminister og parlamentsmedlem for Sosialistpartiet tar kraftig avstand fra BDS. De siste årene har Jack Lang vært styreleder for Arab World Institute i Paris, hvor det for øyeblikket er en utstilling som heter «Jødene fra Orienten». Fordi noen deler av utstillingen er lånt ut fra Israel Museum og andre institusjoner i Israel, har 250 franske, arabiske og internasjonale intellektuelle mobilisert til boikott.

I et intervju med Radio J har Lang fordømt oppropet til BDS-tilhengerne. Han sier det er «fullstendig ute av proporsjoner og bommer på målet».

– Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, fortsetter Lang. Styrelederen forsvarer utstillingen og mener BDS-tilhengerne «forsøker å vende oppmerksomheten bort fra den dype betydningen utstillingen har, som ikke har noe å gjøre med en politisk debatt».

Utstillingen er del av en større serie arrangementer hvor det blir satt fokus på de abrahamittiske religionene i den arabiske verden, skriver nettsiden The New Arab.

I 2020 inngikk Israel normaliseringsavtale med fire arabiske land, og det kommer stadig nyhetsrapporter om nye kontakter med flere arabiske land.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart