Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jack Lang, tidligere utdanningsminister for det franske sosialistpartiet og styreleder ved Arab World Institute i Paris, fnyser av de som vil boikotte Israel. (Foto: AJC1, flickr)

– BDS-tilhengere lar seg bli dratt med som sauer

- Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, sier Jack Lang.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En tidligere fransk utdanningsminister og parlamentsmedlem for Sosialistpartiet tar kraftig avstand fra BDS. De siste årene har Jack Lang vært styreleder for Arab World Institute i Paris, hvor det for øyeblikket er en utstilling som heter «Jødene fra Orienten». Fordi noen deler av utstillingen er lånt ut fra Israel Museum og andre institusjoner i Israel, har 250 franske, arabiske og internasjonale intellektuelle mobilisert til boikott.

I et intervju med Radio J har Lang fordømt oppropet til BDS-tilhengerne. Han sier det er «fullstendig ute av proporsjoner og bommer på målet».

– Det gjør meg trist at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lar seg bli dratt med som sauer bak en tekst som de ikke en gang har sjekket sannhetsgehalten i, fortsetter Lang. Styrelederen forsvarer utstillingen og mener BDS-tilhengerne «forsøker å vende oppmerksomheten bort fra den dype betydningen utstillingen har, som ikke har noe å gjøre med en politisk debatt».

Utstillingen er del av en større serie arrangementer hvor det blir satt fokus på de abrahamittiske religionene i den arabiske verden, skriver nettsiden The New Arab.

I 2020 inngikk Israel normaliseringsavtale med fire arabiske land, og det kommer stadig nyhetsrapporter om nye kontakter med flere arabiske land.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart