Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Den nye pepsikorken har satt sinnene i kok i Libanon

Den nye pepsikorken (t.v.) har satt sinnene i kok i Libanon. (Foto: Sosiale medier)
Mener den nye logoen ligner for mye på det israelske flagget.

En ny kampanje lansert i Libanon oppfordrer til boikott av brusmerket Pepsi, etter at selskapets logo på flaskene ble endret til et design som de lokale mener minner altfor mye om det israelske flagget, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Tidligere var logoen i fargene rødt, hvitt og blått, men i det nye symbolet er det bare fargene blått og hvitt med navnet Pepsi i midten. Det israelske flagget har de samme fargene, men med en davidsstjerne i midten.

Denne endringen har utløst raseri i Libanon, med videoer og bilder i sosiale medier hvor selskapet blir fordømt. I en video som er blitt spredt i sosiale medier ser man en gruppe mennesker som tømmer ut innholdet i Pepsi-flasker. I en annen video blir Pepsi-flasker kastet i bakken og knust.

«Pepsi skiftet korken på flasken til det israelske flagget. Det er det verste jeg har sett», skriver en bruker. Også Pepsis konkurrent Coca-Cola får gjennomgå av enkelte brukere, på grunn av «begge selskapenes bidrag til Israel».

Som en del av boikottkampanjen har også flere libanesiske byer kunngjort at de nekter kjøretøy med Pespsi-produkter adgang til byen. En video i sosiale medier viser hvordan en lastebil fra Pepsi blir stanset og bedt om å snu igjen.

Den libanesiske advokaten Mohammed Ziad Jaafil har bedt den offentlige påtalemyndigheten i Libanon om å stanse all distribusjon av Pepsi i landet, på grunn av den påståtte likheten mellom den nye logoen og det israelske flagget.

Han vil også at Pepsi blir tvunget til å fjerne alle sine produkter fra markedet og at representanter for selskapet skal bli etterforsket for «oppvigleri» og «brudd på boikotten av den israelske fienden».

Libanon er offisielt i krig med Israel og landet har flere tiår gamle lover om boikott av israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere å ha kontakt med israelere. Filmer med israelske skuespillere blir også boikottet i landet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart