Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bosetter. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Bosetter. (Illustrasjonsfoto: GPO)

IDF rev ulovlig utpost

I løpet av den siste uken har IDF revet tre illegale utposter på Vestbredden. Den siste, Mizpe Avichai, nær Hebron, ble revet natt til torsdag.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det er tredje gang beboerne av Mizpe Avichai er kastet ut, rapporterer Ha’aretz. Utposten ble opprinnelig etablert i 2007 til minne om Avichai Levy, som ble skutt av en terrorist samme år. Det siste året har utposten vokst og hadde til slutt ti boliger, hvorav ni var bebodd. I natt ble utposten revet. Yaron Kaleb, utpostens leder, ble tidligere i uken gitt forbud om å komme inn på Vestbredden igjen.

Utpostene Givat Arye og Gal Yossef, som lå nær Shilo, ble revet tidligere denne uken. Alle tre ble avviklet uten at situasjonen ble voldelig. En kilde i sikkerhetstjenesten sier at loven er blitt håndhevet strengere mot høyreorienterte ekstremister de siste ukene, og at dette har hatt en avskrekkende effekt på de som skulle ønske å lage trøbbel.

Allerede på torsdag ba beboerne fra Mizpe Avichai folk om å gi penger slik at de kan gjenopppbygge utposten.

– De kom midt på natten. Det var brutalt. Jeg våknet etter at de hadde brutt opp døren og allerede var i stuen. Barna våknet av skrikene deres. Det var det største forræderi mot Israels folk, Toraen og Israels land, men vi kommer til å bygge [utposten] opp igjen og flere familier kommer til å bli med oss, så bosetnignen kommer til å gro og bli sterkere, sier Miriam Flaishman til Ynetnews.com. Hun bodde i utposten sammen med sin mann og syv barn.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart