Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)

– Israel har stanset 50 IS-angrep verden over

Den digitale etterretningen i Israel redder liv, sier Benjamin Netanyahu.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Israels digitale etterretning har bidratt til å stanse rundt 50 planlagte IS-terrorangrep verden over. Det fortalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu under Cyber Week ved universitet i Tel Aviv.

Tidligere i år ble det kjent at israelsk etterretning hadde gitt informasjon som stanset en IS-plan om å bombe et fly fra Sydney til Abu Dhabi. Under Cyber Week avslørte Netanyahu at informasjonen som hindret angrepet ble oppdaget gjennom etterretningens cyberverktøy, skriver Jerusalem Post.

Statsministeren fortalte også at verden er midt i en digital revolusjon, på grunn av nye muligheter innen stordata, kunstig intelligens og tilkobling. I tillegg til å være ledene i digital etterretning vil Israel også bruke kunnskapen til å være i forkant i alt fra bilindustrien til landbruket.

At Israel er et av landene i verden som er ledende på cybersikkerhet mener Netanyahu kommer av at Israel har investert store summer i etterretningstjenester som Mossad og Shin Bet. I tillegg til at det har styrket den militære etterretningen, blir kunnskapen også utnyttet i det sivile.

For eksempel vil selvkjørende kjøretøy være svært avhengig av god cybersikkerhet, slik at det ikke kan være mulig for hackere å overta kontrollen over dem. Dette er en av bransjene det satses på i Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart