Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu usikker på sanksjonseffekt

Benjamin Netanyahu og Danny Shapiro
- Vi må få på plass hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, sa statsminister Benjamin Netanyahu torsdag. Bildet er fra et møte med den amerikanske ambassadøren i Tel Aviv, Dan Shapiro, 4. august 2011. Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com.
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker seg tøffere sanksjoner mot den iranske sentralbanken.

– Vi trenger hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, men tøffere sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien er nødvendig, sa Benjamin Netanyahu da han gjestet Romania torsdag.

Amerikanerne har nettopp innført nye sanksjoner mot Iran, som også vil bli fulgt opp av Storbritannia og Canada. Hensikten er å presse Iran til å avbryte deres militære atomprogram og begynne å samarbeide med IAEA.  Sanksjonene har fokus på den iranske oljenæringen, men har unngått å ramme sentralbanken. USA frykter det kan påvirke den globale oljeprisen og ødelegge forsøkene på å skape fornyet vekst i Europas og USAs økonomier.

Vil opprettholde freden
Under en pressekonferanse med Romanias statsminister Emil Boc, snakket Netanyahu også om fredsavtalen med Egypt, rapporterer Yedioth Aharonoth. 28. november skal landet gjennom et parlamentsvalg, som trolig vil føre til at ulike islamistgrupper tar over makten.

– Israel og Egypt har begge en stor interesse av å opprettholde freden, for å garantere stabilitet i hjertet av Midtøsten. Det er mange grunner til å opprettholde freden, og vi vet at det er mange elementer som forsøker å bryte den. Men vi samarbeider med egypterne for å opprettholde freden i en praktisk betydning, ved å bekjempe infiltrører og terrorhandinger, forklarte han.

Forholdet mellom Romania og Israel er svært vennskapelig. Nylig avtalte landene at IAF skal få gjennomføre flyøvelser i rumensk luftrom, etter at en liknende avtale med Tyrkia har falt i grus.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart