Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Peres i hemmelig møte med kong Abdullah

President Shimon Peres har ikke kommentert sitt besøk i Jordan. Foto: World Economic Forum
President Shimon Peres møtte kong Abdullah i Amman mandag for å diskutere relasjonen mellom Israel og Jordan.

Mandag reiste president Shimon Peres på hemmelig besøk til Jordan for å møte kong Abdullah II, avslører det statlige nyhetsbyrået i Jordan. Lederne har tydeligvis ikke klart å holde møtet hemmelig særlig lenge.

Kong Abdullah II Ibn Al Hussein er redd for at Jordan kan bli oppfattet som palestinernes stat, som følge av den manglende framgangen i fredsprosessen mellom PA og Israel. Foto: Andy Mettler, Swiss Image.

Forholdet mellom Israel og Jordan har forverret seg de siste årene, etter at fredsforhandlingene mellom Israel og PA har stanset opp. Abdullah krevde overfor Peres at Israel avbryter sine «ensidige tiltak» mot palestinerne, som å holde tilbake PAs skatteinntekter.

Den diplomatiske prosessen stod derfor høyt på agendaen da de to samtalte seg i mellom. Kongen informerte også Israels president om sin tur til Ramallah forrige uke. Han uttrykte også sin frykt for at Jordan kan bli oppfattet som palestinernes stat, med sin palestinske majoritet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart